• Viņķele pateicas savai psihoterapeitei: Šie bija smagākie gadi manā mūžā

    Slavenības
    Zane Piļka- Karaļeviča
    8. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64 un no izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    «Man ir totāla tukšuma sajūta,» pēc attaisnojošā Rīgas pilsētas tiesas sprieduma par valsts amatpersonas bezdarbību saistībā ar Covid-19 vakcīnu pasūtīšanu atzina bijusī veselības ministre Ilze Viņķele.

    «Divus gadus vilkās šis process, un beidzot viens murga cēliens ir noslēdzies. Ceru, ka pārējie, ja tādi būs, paies ātri, un rezultāts būs tāds pats,» sarunā ar žurnālu «Privātā Dzīve» atzīst bijusī veselības ministre Ilze Viņķele. «Nenoliegšu, šie pēdējie gadi ir bijuši smagākie manā mūžā. Daudz ko no piedzīvotā labprāt aizmirstu un nekad vairs nepieredzētu,» tā viņa.

    Izturēt smago dzīves pārbaudījumu Ilzei palīdzēja ģimenes un draugu atbalsts. «Daudz labu vārdu saņēmu arī sociālajos tīklos, arī tas deva spēku un palīdzēja nesabrukt. Es pat nevaru iedomāties, kā ir cilvēkiem, kuriem nav šāda atbalsta vispār.

    Uzskatu sevi par diezgan stipru cilvēku, taču bez draugu atbalsta, kas pastutē, samīļo, uzmundrina, būtu grūti to visu izturēt,» secina Ilze.

    Paldies viņa saka arī savai psihoterapeitei. «Bez viņas palīdzības es noteikti būtu salūzusi. No sākuma bija apsūdzība, tad tiesa. Tas pirmais periods man tiešām bija tāds, kad šķita – zem manām kājām pazūd,» atminas Viņķele.

    Par trūkumiem pretkovida vakcīnu iepirkumā tā laika Ministru prezidents Krišjānis Kariņš visu vainu uzvēla veselības ministrei Ilzei Viņķelei un par sodu atstādināja viņu no amata. Nu, tiesas atzinusi, ka amatu Viņķele zaudējusi nepamatoti.

    Uz jautājumu, vai viņai nav palicis rūgtums pret bijušo kolēģi, Ilze saka: «Es te gribētu nodalīt divas lietas. Kariņš mani atlaida, viņaprāt, pamatoti. Pēc politiskās spēles noteikumiem demisijas pieprasīšana ir darba aprakstā. Jā, man šķita, ka tas nav taisnīgi un ir gļēvi, turklāt pati forma, kā tas tika izdarīts, lai glābtu savu ādu, jo sākās runas par viņa neatbilstību premjera amatam, – paņemt spilgtāko no komandas un padarīt par grēkāzi, man šķita pretīga. Taču par to man sirds nesāp.»

    Nespēs Kariņam viņa piedot ko citu. «Nu, neliek neviens savam biroja vadītājam rakstīt iesniegumu prokuratūrā. Tā nedara! Taču es ticu karmai un tam, ka agrāk vai vēlāk viss sliktais nāks atpakaļ un nāksies atbildēt par savām riebeklībām,» teic Ilze

    Jautāta, vai Kariņš ir mēģinājis ar viņu sazināties un atvainoties, Ilze nopūšas: «Viņš nav cilvēks, kurš atvainosies. Viņš nav komandas spēlētājs, kurš domās par citiem. Kariņš domā tikai un vienīgi par sevi.» Kad tiks pabeigta tiesvedība un saņemts galīgais lēmums, Ilze Viņķele nobriedusi par šo absurdo apsūdzību prasīt kompensāciju. «Es gribētu saņemt kaut kādu gandarījumu par visu, ko man vajadzēja piedzīvot. Vismaz atvainošanos,» teic bijusī veselības ministre.

    Citas ziņas lasiet jaunākajā žurnāla «Privātā Dzīve» numurā!

    • Paula māsa godina mirušo dēlu.
    • Leģendārajai basketbolistei Jēkabsonei-Žogotai piedzimušas dvīnītes.
    • Aktieris Ivars Puga  atgriezies teātrī.
    • DJ Ella piedzīvojusi iespaidīgas pārmaiņas.
    • Viņķele: "Kariņam to nespēšu piedot!"
    Privātā Dzīve nr10/2024

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē