• Prusax koncertā bīstami satrakojas fani. Notikušo vērtē policija

    Slavenības
    Lauma Lapsa
    4. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: RŪTA KALMUKA (F64) UN NO IZDEVNIECĪBAS ŽURNĀLS SANTA ARHĪVA
    Jauniešu iecienītā repera koncerts valmieriešiem vēl ilgi paliks atmiņā. Fani divreiz apgāza žogu, kas viņus šķīra no skatuves, un krita cits citam virsū, bet uzstāšanās netika pārtraukta.

    Brīdī, kad Prusax izpildīja savu hitu «Moshpit», koncerta apmeklētāju sajūsma sita augstu vilni. Viņi dejoja aizvien mežonīgāk, un metāla žogs pie skatuves sāka gāzties. Trīs apsargi neveiksmīgi centās to noturēt. Cilvēki sakrita cits citam virsū. Prusax un apsardze satrakoto pūli centās nomierināt, pakritušie piecēlās, žogs tika nolikts vietā, un koncerts turpinājās. Taču jau pēc trim minūtēm situācija atkārtojās.

    Kad šī notikuma video nonāca internetā, izskanēja daudz kritisku viedokļu. Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Rietumvidzemes iecirkņa priekšnieks Jānis Goba TV3 ziņās pauda, ka drošības apsvērumu dēļ koncerts bija jāpārtrauc un kopā ar policiju jālemj, vai to vispār drīkst turpināt. «Patlaban vērtēs, vai ir pamats ierosināt administratīvā pārkāpuma procesu par notikušo, bet šai jābūt mācībai visiem pasākumu rīkotājiem,» uzsver Goba un kā piemēru min ārzemju pasākumus, kuru laikā cilvēki šādās situācijās samīti līdz nāvei.

    «Kad šis viss notika, biju tikpat izbrīnīts kā visi pārējie,» PDz atzīst reperis Prusax, kurš koncertu nepārtrauca. « Ir tā –

    ja pie manis neviens nepienāk un nepasaka, ka koncertam jābeidzas, es vienkārši turpinu.

    Cik vien varēju, kopā ar apsargiem kontrolēju situāciju. Mums ir bijuši arī daudz trakāki koncerti, bet nekad nav bijusi tiešām bīstama situācija,» saka Prusax. «Neviens pasākumā nav cietis. Pēc koncerta pusotras stundas fočējos ar faniem. Neviens neko sliktu neteica. Nāca klāt vecāki ar savām atvasēm un teica: «Foršs pasākums! Foršs tusiņš!»,» stāsta mūziķis.

    Viņš uzskata, ka ap šo notikumu saceltā jezga ir pārspīlēta. «Daži šo situāciju publiski komentēja, lai tikai parādītu sevi labākā gaismā. Producents Juris Millers publiski atļāvās pateikt, ka notikušais ir mana vaina, un šauboties, ka mani kāds vēl gribēs redzēt savā pasākumā. Kāds sakars šim visam ar mani? Es braucu uz koncertiem, lai tur uzstātos. Bet pasākuma organizatori ir atbildīgi par skatuvi un visu pārējo, ieskaitot žogus. Ne jau es!» pikts ir reperis.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē