• Paukštello dzīvē skaistas pārmaiņas: Tādā lidojumā sen neesmu bijis

    Slavenības
    Marta Kalniņa
    26. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Šī gada nogale filmas «Mans draugs nenopietns cilvēks» zvaigznei Jānim Paukštello ir īpaša. Pēc sešu gadu pauzes viņš decembrī atgriezās uz savas dzimtās – Dailes teātra – skatuves.

    Sešus gadus Jānis Paukštello nebija spēlējis uz Dailes teātra skatuves, un tikai šajā decembrī beidzot atkal priecēja publiku «Čūsku vārdi» pirmizrādē. Viņa atgriešanās jau ir godam novērtēta. «Tik dziļi «Čūsku vārdi» savienojumā ar dialogiem no «Jāzepa un viņa brāļiem» — Jānis Paukštello atgriežas! » sajūsminās kino kritiķe Anita Uzulniece. «Man šķiet, ka šī izrāde ir arī pelnīts teātra reveranss Jānim Paukštello,» pauž Uldis Štokmanis. «Dailes teātrī tapis brīnišķīgs un dziļš skatuves darbs, kurā mirdz divu dažādu paaudžu ārkārtīgi patiesi un talantīgi aktieri-Jānis Paukštello un Kārlis Arnolds Avots,» atzinīgi izsakās komponists Arturs Maskats.  Komplimentus netaupa arī Roalds Dobrovenskis: «Bet Jānis Paukštello ir tas pats, pirms gadiem redzētais, dzirdētais un neaizmirstamais, tikpat neatvairāms savā meistarībā, kā Kārlis Arnolds Avots savā tagadējā jaunībā un jaunībai atbilstošā azartā. Cepuri nost!»

    Arī pats Paukštello ir dziļi saviļņots par viņam doto iespēju. «Tādā lidojumā es sen neesmu bijis. Es būšu izdarījis atkal to darbu, ko es esmu izlolojis savā sirdī,» pirms pirmizrādes viņš sacīja intervijā Latvijas Radio.

    Paukštello darba attiecības ar Dailes teātri pārtrauca 2017. gada 16. jūnijā.

    «Nu, nav man nekādas depresijas, un neviens mani nav atlaidis,» tolaik norādīja Paukštello

    un pauda, ka morāli no teātra prom esot jau kopš 2016. gada Ziemassvētku koncerta. «Man ļoti sāka sāpēt mugura, un pirms diviem gadiem no jauna satraumēju avārijā cietušo kāju. Tas viss saistīts arī ar muguras sāpēm. Veselu gadu man bija darba nespējas lapa, un zinu, ko varu izdarīt un ko ne. Tāpēc pieņēmu lēmumu aiziet,» toreiz skaidroja Jānis.

    Atgriežoties teātrī, gan Paukštello ar presi bija krietni nerunīgāks. Vēl šajā vasarā aktierim par sevi atgādinājusi senā muguras trauma, un tās dēļ viņš bija spiests ārstēties slimnīcā. Taču ļaunākais esot garām, un jau rudenī Jānis piedalījās aktiera Andra Bērziņa jubilejas koncertprogrammā. Par to vislielākais prieks ir viņa sievai Elīnai, kura žurnālam «Privātā Dzīve» rudenī atzina – vīrs iemācījies sabalansēt slodzi un, ja nejūtas labi, atsakās no piedāvājumiem kāpt uz skatuves.  

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē