• Pat svētkos Martinsons spiests dzert zāles. Ar redzi kļuvis pavisam slikti

    Veselība
    Lauma Lapsa
    10. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Marģers Martinsons ar sievu Jevgeņiju.
    Foto: Picture Agency
    Marģers Martinsons ar sievu Jevgeņiju.
    «Es varu būt pateicīgs par to, ka Dievs man ir dāvājis tik ilgu un krāšņu mūžu,» atzīst dižģimenes tēvs Marģers Martinsons. Daļu kuplās ģimenes un draugus viņš jubilejas reizē pulcēja pašā Rīgas centrā.

    «Svētkus man noorganizēja bērni,» par 85 gadu jubilejas pasākumu saka atraktīvais fotogrāfs un videooperators Marģers Martinsons. Viņš joprojām spridzina ar savu enerģiju, darba sparu un vitalitāti.

    «Diemžēl ar redzi ir kļuvis pavisam slikti. Tas ir ļoti skumji, jo kas gan es par fotogrāfu, ja neredzu. Katru dienu dzeru tabletes. Paldies manai sieviņai Jevgeņijai jeb, kā es saucu, Zentiņai, kas ļoti palīdz. Jau gadiem viens otru balstām – ko nevar viens, to prot otrs,» pateicīgs mīļotajai sievietei ir Martinsons.

    Neņemot vērā acu kaiti, Marģers jubilejā prezentēja trīs savas jaunās grāmatas Dvēseļu saiets, Pirmās gleznas mūžā, Video katalogs Nr.1. «Pēc sevis gribu atstāt kaut ko garīgu. Uzskatu, ka ir jādara, kamēr var. Ja ir radusies ideja, to vajag realizēt. Ja to atliksi, tad, visticamāk, nekad neīstenosi,» saka Marģers.

    Gaviļnieks dzimšanas dienā saņēma ziedu klēpjus, grāmatas, saldumus, pat kosmonauta figūriņu un arī pa kādai grādīgā dzēriena pudelei.

    «Es pieņemu katra cilvēka dāvanu. Nerevidēju. Man arī svarīgākais pat ir nevis dāvana, bet draugu un tuvāko klātbūtne,» teic viņš. Taujāts, kāda bijusi atmiņā paliekošākā dāvana, dižģimenes galva saka: «Svarīgākā, simboliskākā un vērtīgākā ir mana mīļā tēta Kārļa dāvana – fotokamera Ļubiķeļ-2, kuru dabūju pēc 7. klases beigšanas. Man izdevās nopelnīt jau ar pirmajām bildēm. Āķis bija lūpā, un ar fotografēšanu sāku pelnīt, iesniedzot bildes žurnālos.»

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē