• Pasaulslavenais Antoņenko piedzīvo mākslinieka lielāko murgu…

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    10. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Aleksandrs Antoņenko.
    Foto: F64
    Aleksandrs Antoņenko.
    Septembra izskaņā Mazajā Mežotnes pilī pasaulslavenais operdziedātājs Aleksandrs Antoņenko uzkāpa uz skatuves un nespēja padziedāt. Taču, par spīti visam, viņš turpināja iecerēto vakaru un sagādāja koncerta apmeklētājiem vēl nebijušu piedzīvojumu.

    Septembra pēdējā sestdienā Mazajā Mežotnes pilī bija plānots skaists populāru itāliešu, neapolitāniešu un sicīliešu āriju koncerts tenora Aleksandra Antoņenko izpildījumā. Viņš to bija iecerējis kā patīkamu vakaru sveču gaismā ar baroka laika mūziku, un klausītāji no dažādām Latvijas malām jau bija sabraukuši, vēsta žurnāls «Privātā Dzīve».

    Uz skatuves parādījās Antoņenko kopā ar koncertmeistari Lailu Holbergu. Taču jau koncerta pirmajā daļā bija nojaušams – kaut kas nogājis greizi. Operdziedātājam ik pa brīdim piesmaka balss. Pirmās daļas beigās jau bija skaidrs – koncertu turpināt nevarēs.

    «Tā nebija paredzēts,» pagalam sarūgtināts bija solists.

    Klausītāji gan nesteidzās izklīst, un viņu vidū bija arī Dzintaru koncertzāles direktors Guntars Ķirsis, kurš apņēmās visu vērst par labu – sarīkot ekskluzīvu sarunu šovu. Tas viņam un Antoņenko izdevās tik labi, ka koncerta apmeklētāji pat sāka šaubīties – vai tiešām šis viss nebija iestudēts? Aleksandrs uz skatuves atbildēja uz klausītāju jautājumiem par savu darbu pasaules lielākajos operteātros, stāstīja par piedalīšanos slavenajā Zalcburgas festivālā un darīja to tik aizrautīgi, ka dažs labs aktieris varētu pamācīties.  

    Antoņenko atklāja, ka neparastākā vieta, kur viņš uzstājies, bijusi kādas kosmētikas firmas prezentācija baznīcā Vācijā. «Tur sabrauca operas zvaigznes no visas pasaules. Pastaigāja, padziedāja, saņēma aploksnes ar naudu un aizbrauca katrs uz savu pusi,» atminējās Antoņenko. Pastāstīja arī, kā dziedājis Vatikānā latviešu klasiku par godu Latvijas dzimšanas dienai. Publikā bijis Jordānijas princis, kurš brīnījies, kas ir Latvija un kas tā par brīnišķīgu mūziku.

    Koncerta apmeklētāji bija tik lielā sajūsmā, ka par izpalikušo koncerta daļu nevienam sūkstīties neienāca pat prātā. Vienīgi Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors Arvīds Luste pēc 40 minūšu ilgās performances noskatīšanās uz Aleksandra jautājumu: «Kā jūs domājat, kad atkal varēšu atsākt dziedāt?» atbildēja strikti: «Šovakar vairs ne! Vislabākās zāles šobrīd ir klusēšana.»

    Citas interesantas ziņas lasiet jaunākajā žurnāla «Privātā Dzīve» numurā!

    • Kulakovu par huligānismu izraida no smalka pasākuma: «Bišķiņ pavicināju rokas…»
    • Ārzemēs miris miljonāra Barševska dēls. No greznas dzīves līdz pārtikas zagšanai. 
    • Režisors Freibergs cīnās ar kovidu: «Bija sajūta, ka zārkam vāks laižas pāri.»
    • Mūziķei Sumeragai par mēnesi cietumā Itālijā maksās 20 700 eiro.
    • Saeimas ragana Petere atklāj savus maģiskos vārdus. Iedarbīgi!    
    • Jaunais teātra direktors Vītols saņem pirmo balvu – Gada dialogs ar locekli.
    • Šovu skandālistei Agritai jau piektais Jančuks.
    Privātā Dzīve nr41/2023

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē