• «Nedēļu nevarēju savākties». Grūbe izstāsta, kas pielika punktu viņa karjerai teātrī

    Slavenības
    Marta Kalniņa
    24. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Dainis Grūbe turpina ik pa laikam filmēties seriālos un filmās.
    Foto: Picture Agency
    Dainis Grūbe turpina ik pa laikam filmēties seriālos un filmās.
    Dainis Grūbe bija viens no pieprasītākajiem un spožākajiem Dailes teātra aktieriem, tāpēc liels bija daudzu skatītāju pārsteigums, kad viņš pirms trijiem gadiem paziņoja, ka teātri pamet.

    Dainis Grūbe sarunā ar žurnālu Ieva neslēpj, ka Dailes teātrī lielā režisoru uzticēšanās, galvenās lomas un vēl Spēlmaņu nakts balva viņam uzlika arī lielu atbildību ar visām no tās izrietošajam sekām.  Tāpēc doma par to, ka varētu teātri pamest, slavas gados piezagusies ik pa laikam.  «Panākumi, sasniegumi uzlika jaunus pienākumus – tu saproti, ka latiņa ir jānotur. Un tad sākās nenormāls skrējiens,» atminas viņš. «Bet katram ir savs spēka limits. Es nonācu līdz tam, ka jutos izspiests kā citrons. Pilnīgi iztukšots. (..) Sapratu, ka, lai tas mainītos, ir vajadzīga atpūta – kā fiziska, tā mentāla, bet reāli tam nebija laika, jo darbs dzina darbu. Turklāt lielās lomas prasa tik daudz…»

    Taču pasaule un aktiera dzīve sagriezās tā, ka punktu savai karjerai Dailes teātrī viņš kādu dienu patiešām arī pielika… Visu izšķīra pandēmija. «Pēc izrādes Iemīlējies Šekspīrs mums paziņoja, ka no rītdienas teātris būs slēgts – uz cik ilgu laiku, nav zināms. Tovakar, dodoties mājās, man bija jāiebrauc veikalā, bet tur viss bija izpirkts, tukši plaukti… Tas radīja paniku: kas tagad notiks?

    Tikko bijām pārvākušies uz jaunajām mājām Mārupē, paņēmuši kredītu. Bija atbildība par ģimeni un bērniem.

    Atceros, mani neatstāja sajūta, ka ir jāsedz daudz izdevumu, bet man nav nekādu iespēju nepieciešamos līdzekļus nopelnīt. Apmēram nedēļu nevarēju savākties,» atminas Grūbe. Arī sieva, kura tolaik strādājusi par kosmetoloģi, pandēmijas dēļ pelnīt nevarēja. Taču tad viņš salicis pa plauktiņiem visu toreizējo dzīvi un sapratis – sliktākajā gadījumā pārdos savu jauno ģimenes māju.

    Toreizējos apstākļos viņš nav varējis sēdēt dīkā un cerēt, ka viss nokārtosies pats no sevis. Tāpēc pieņēmis stingru lēmumu. «Kad nāca labs piedāvājums pievienoties vienai kompānijai, es izlēmu to izmantot un no teātra aiziet,» atklāj viņš. To Grūbe neesot nožēlojis un, lai gan teātra direktors atgādinot, ka šobrīd esot pēdējais laiks atgriezties, viņš vēl nepošas atpakaļ. Tagad dzīve esot ieguvusi stabilitāti un harmoniju, kādas iepriekš nekad neesot bijis.

    Interviju ar Daini lasi digitālajā žurnālā Santa+!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē