• Leģendārais Virga 60. jubilejā atklāj, ko šajā dzīvē vēl nav izdarījis… Tas pārsteidz!

    Jubileja
    Evija Kalnbērza
    6. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ainars Virga.
    Foto: no izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Ainars Virga.
    Latviešu roka leģenda, rokgrupas «Līvi» izcilais ģitārists šodien svin 60. jubileju. Viņš atzīst, ka gadu skaitlis pasē viņu nesatrauc – sirdī viņš joprojām jūtas kā pusaudzis.

    Jubilejā būs uz skatuves

    Rokmūziķis Ainars Virga atzīst, ka nekad nav bijis liels dzimšanas dienu svinētājs, izņēmums nebūs arī šī jubileja. Tā vietā, lai sēdētu pie saklāta galda un uzklausītu radu un draugu apsveikumus, dzimšanas dienā viņš nolēmis darīt to, kas viņam padodas vislabāk – uz skatuves spēlēt ģitāru, vēsta žurnāls «Privātā Dzīve».

    «Sanāks visi mani kolēģi, un, ja vēl kāds klausītājs ieradīsies, būs pavisam labi,» par šodien Liepājas Olimpiskajā centrā gaidāmo koncertu «Liepājnieks» teic Virga.

    «Vienīgais, ko vēl dzīvē gribu, – iemācīties tā kārtīgi spēlēt ģitāru,» atzīst Virga, kuru ne viens vien nodēvējis par ģitārspēles virtuozu.

    Viņš par šādiem apzīmējumiem sev raksturīgajā manierē tikai pasmīn. «Jā, es māku aizlikt ģitāru aiz galvas un spēlēt. Nu un? Tas nav nekāds rādītājs, drīzāk tāds cirks,» uzsver Ainars. «Man šķiet, es joprojām nemāku to spēlēt tā, kā gribētu. Nav vēl bijis tā, ka, klausoties kādu savu ierakstu, es varētu teikt: «O, jā! Ar šo es lepojos.» Pirms dažām dienām mājās spēlēju ģitāru un jutos kā četrpadsmit gados, kad tāpat viens pats sēdēju un mācījos spēlēt. Bija tikai citas sienas un cita ģitāra. Ar tādu pašu degsmi mācos joprojām.»

    Svinībās saslēdz rokudzelžos

    Jautāts, par sapņu dāvanām, Virga smej, ka tādu viņam neesot. «Atceros, bērnībā gribēju, lai man uzdāvina pistoli ar baterijām, kas šaujot mirguļo, bet neviens man tādu negribēja dāvināt. Tagad domāju: «Labi vien ir, ka neuzdāvināja,»,» smejas viņš.

    Tagad Ainars par mantām vairs nesapņo – viņam esot viss, kas nepieciešams. «Daudz vairāk man patīk pārsteigumi. Pirms daudziem gadiem ar citiem mūziķiem dzīvoju Ņūdžersijā un kopā ar viņiem atzīmēju dzimšanas dienu. Sēdējām, svinējām, kad pēkšņi ieradās policisti un dusmīgā tonī jautāja: «Kam te ir dzimšanas diena?» Uzzinājuši, ka jubilārs esmu es, viena no policistēm saslēdza mani rokudzelžos un nosēdināja telpas vidū. Pēkšņi nez no kurienes atskanēja skaļa mūzika un šī policiste, lēnām izģērbjoties, sāka dejot. Tas gan bija liels pārsteigums,» atminas Virga.

    Ģitāristam atmiņā palikusi vēl viena skaista dzimšanas diena. «Man bija jubileja, ko nemaz nebiju domājis svinēt. Gājām ar sievu Aniju uz kino, kad pusceļā viņa saka: «Ieejam kafejnīcā!» Kad tur iegājām, ieraudzīju manā priekšā visus manus labākos draugus. Pat Žaklīna Cinovska no Rīgas bija atbraukusi! Nu, super!» par Anijas sarūpēto pārsteigumu priecājas Ainars.

    Viņš uzskata, ka par visām pasaules dāvanām daudz vērtīgāka būs iespēja satikt savus kolēģus un draugus. «Beidzamajos gados tas visai reti notiek, jo katram sava dzīve, tāpēc man prieks, ka koncertā atkal varēsim būt visi kopā.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē