• Kultūras ministre Logina atklājusi varenu recepti, kā sadzīvot ar kritiku

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    10. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Agnese Logina.
    Foto: Mārtiņš Purviņš (Picture Agency)
    Agnese Logina.
    «Mēģinu saglabāt vēsu prātu un cenšos visu laiku izgulēties,» savu recepti, kā sadzīvot ar nepārtraukto kritiku, žurnālam «Privātā Dzīve» atklāj kultūras ministre Agnese Logina.

    Viena no Evikas Siliņas valdības kritizētākajām loceklēm kultūras ministre Agnese Logina ir apspriesta gan par ģērbšanās stilu, gan neveikliem izteikumiem, latviešu valodu nodēvējot par Latvijas valodu, naudas nemeklēšanu dziesmu un deju kolektīvu vadītājiem, līdzekļu dāļāšanu neizprotamiem pētījumiem un daudz ko citu. Viņas neierašanās uz «Spēlmaņu nakti», izvēloties doties komandējumā, no teātra ļaužu atmiņas arī tik ātri nepagaisīs.

    Un šķiet, ka vienīgie kultūras jomas pārstāvji, kuri vēl nav pauduši neapmierinātību ar Loginas darbību, ir kinoļaudis. Tieši no šīs jomas Logina arī nonākusi ministres krēslā, tāpēc nav brīnums, ka pagājušajā nedēļā pēc ilgākas nerādīšanās kultūras pasākumos uz nacionālās kinobalvas «Lielais Kristaps» nominantu paziņošanas pasākumu Agnese Logina ieradās.

    Stāstot par darbu kultūras ministres amatā, viņa teic, ka slodze nav salīdzināma ar to, kāda bijusi iepriekšējās darbavietās. Savulaik viņa strādājusi arī bārā, bet ministres krēslā nonāca no Latvijas Kino muzeja vadītājas amata.

    «Ministres darbā dienas kļūst aizvien garākas, sapulču vairāk… Latvijas kino sekoju līdzi jaunā kapacitātē,» klāsta Logina.

    Taujāta, vai atliek arī kāds brīvs brīdis, ko veltīt sev, ministre stāsta: «Cenšos daudz lasīt, pastaigāties, pavadīt laiku vienatnē, jo ir daudz publisku pasākumu, kuri kā ministrei jāapmeklē. Darbs ir viļņveidīgs, un izaicinājumu netrūkst. Īpaši jau gada sākumā, kad jānosaka stratēģiskās prioritātes un mērķi. Iedvesma man ir liela, jo ir viegli strādāt ar motivētu komandu, un man tāda ir. Galvenais, atrast brīžus, lai varētu atpūsties.» Vaicāta, kā sadzīvo ar kritiku, ministre vien pasmaida un saka: «Katram ir tiesības uz savu viedokli, bet jāatšķir, kas šajā kritikā ir būtiskākais.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē