• Ķesteris teātrī uzrakstījis atlūgumu un devies pensijā: Vai vēl redzēsim uz skatuves?

    Slavenības
    Gita Vīksne
    5. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ģirts Ķesteris.
    Foto: F64
    Ģirts Ķesteris.
    Vesels laikmets ir noslēdzies – īsi pirms 60. jubilejas atlūgumu uzrakstījis viens no tautā mīlētākajiem Dailes teātra aktieriem Ģirts Ķesteris. Uz «dailes» skatuves viņš pavadījis 30 gadus, un nu būšot vien «brīvais spēlētājs».

    «Tā šobrīd vēl ir tik jauna situācija, ka esmu stadijā, kurā tikai sāku to visu pielāgot un apgūt,» par pārmaiņām radošajā dzīvē pagājušajā nedēļā žurnālam «Privātā Dzīve» sacīja aktieris Ģirts Ķesteris.

    «Tas ir tikai un vienīgi mans lēmums. Es izmantoju valsts doto iespēju un dodos izdienas pensijā. Līdzīgi kā to dara operas un baleta mākslinieki. Tā nav vecuma pensija. Apkopojot savu darba stāžu, iespēju doties izdienas pensijā izmanto daudzu profesiju pārstāvji. Tādēļ, lai cik pārsteidzoši tas neliktos, šis savā ziņā ir gana pragmatisks un racionāls lēmums. Ja šāda opcija tiek piedāvāta, kāpēc gan to neizmantot,» sprieda Ķesteris.

    Tiesības uz izdienas pensiju aktieriem ir pēc 30 nostrādātajiem gadiem, un tā ir 55 procenti no mēneša vidējās darba samaksas. «Katrā ziņā tas ir jauns izaicinājums. Izeju no savas komforta zonas. Galu galā, mēs dzīvojam brīvā pasaulē, kurā nav jābūt piesaistītam tikai vienai organizācijai. Teātros šobrīd notiek turbulence – pārmaiņas. Nesauksim to par tautas staigāšanu, bet aktieri maina attiecības ar darba vidi. Tas ir ļoti progresīvi, jo radošajā vidē patlaban ir gana daudz frīlanceru,» teica Ģirts.

    Aktieris uzsvēra, ka viņa aiziešana no Dailes teātra štata nav saistāma ar kādiem iespējamiem konfliktiem.

    «Nē, absolūti nav nekādu nesaskaņu. Neviens nav ne uz vienu uzmetis lūpu. Ticiet man, šajā visā nav zemūdens akmeņu vai intrigu.

    Jā, Dailes teātris ir mans teātris. Piekritīšu arī tam, ka zināmā mērā es pat simbolizēju Dailes teātri. Tas ir fakts. Un tas viss ir, pateicoties ilgstošai sadarbībai, ļoti vērienīgiem un fantastiskiem projektiem. Bet tas jau nekur nepazūd. Mums ir zināmi aizspriedumi par to, ka tad, ja cilvēks ir kādā štata vienībā, tātad viņš ir attiecīgajā vietā. Ja cilvēks ir ārpus štata vienības, viņa tur nav. Bet tas gluži tā nav. Es palieku Dailes teātra ārštatā, turpināšu kāpt uz šī teātra skatuves. Tur biju tikko – vakar,» skaidroja Ģirts.

    Par Ģirta nākotnes plāniem plašāk lasiet žurnāla «Privātā Dzīve» jaunākajā numurā!

    • Ģirts Ķesteris aiziet pensijā. Vai vēl parādīsies uz skatuves?
    • Vīķe-Freiberga jubileju nosvin Ķīnā. Saņēmusi ļoti skaistu dāvanu
    • Parādnieks sievu aizved uz erotisko filmu. Pirms nedēļas cita sieviete viņam dzemdēja meitu
    • Anita Muižniece un Krišjānis Feldmans tagad ir pāris?
    • Bolivudā top filma par noslepkavotu latvieti. Leonu Zviedri lomai noskatīja Indijas pludmalē
    • Vai atrisinājies Liepājas teātra skandāls?
    Privātā Dzīve nr49/2023

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē