• Kā top jaunais latviešu TV seriāls, ko veido Andrejs Ēķis un Aigars Grauba

    Slavenības
    Inese Mizovska
    16. janvāris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto Vladislavs Proškins (F64) un no privātā arhīva
    Foto Vladislavs Proškins (F64) un no privātā arhīva
    Pašmāju ziepju operu mīļotāji nepacietībā berzē pulti – pēc dažām nedēļām TV3 startēs seriāls Viss pa jaunam!. Viesojāmies filmēšanas laukumā, kur sastapām arī jaunā seriāla galvenos varoņus.

    Vēl labāks par UgunsGrēku?

    Pārspļaut kulta seriālu UgunsGrēks, kas vairākus gadus katru darbdienas vakaru sildīja skatītāju sirdis, nav viegli. To nespēja pat leģendārā seriālu meistare režisore Inta Gorodecka, jo seriāla pēctecis Svešā seja vairāk par vienu sezonu televīzijas ekrānā neuzkavējās. Skatītāji pārmeta, ka sižets esot vecmodīgs un pārlieku samākslots un dekorācijas arī izskatoties kā aizlienētas no UgunsGrēka viesnīcas. Televīzijas vadība solīja, ka nākamais seriāls būšot mūsdienīgs un dinamisks un nekas vairs neatgādinās par aizgājušajiem laikiem. Jauno produktu veidot uzticēja sabiedrībā zināmam profesionāļu tandēmam – producentam Andrejam Ēķim un režisoram Aigaram Graubam. Patlaban pilnā sparā rit seriāla filmēšana, kurā darbosies 30 dažādi varoņi. Jau 4. februāra vakarā jaunais stāsts ar daudzsološu nosaukumu Viss pa jaunam tiks nodots skatītāju vērtējumam.

    Galvenajā lomā Dailes teātra zvaigzne

    Galvenā loma seriālā uzticēta Dailes teātra aktierim DAINIM GRŪBEM. «Pirms pieņēmu šo piedāvājumu, man bija diezgan ilgas pārrunas ar sievu, tad – ar producentiem. Man jau divus gadus ir aģents, arī viņš rūpīgi izsvēra piedāvājumu. Bez aģenta lēmumus pats vairs nepieņemu. Man ir jāieklausās, kur drīkstu iesaistīties, kur – ne,» atklāj Dainis.  

    «Režisori tipāžus seriālam ir piemeklējuši ļoti precīzi,» atzīst aktieris.

    Viņš atveido mūsdienīgu vīrieti Dāvi – karjeristu, kurš bauda lielpilsētas šiku un izklaides. Taču nemitīgais stress un trauksme dara savu, un kāds liktenīgs notikums piespiež Dāvi mainīt ierasto dzīvi. Viņš nonāk pavisam citā vidē – mazā ciematā Skaistkalni.

    Attēlā aktieri Dainis Grūbe (no labās) un Edgars Sāmītis īsi pirms filmēšanas. Dainim Grūbem vēl tiek piepucēti mati.

    «Šajā varonī saskatu arī sevi. Manuprāt, daudzi savā dzīvē var atrast situāciju, kādā nonāk Dāvis. Mēs skrienam un nevaram apstāties, un tad pēkšņi notiek kas tāds, kas piespiež to izdarīt – kaut ko pārdomāt un mainīt,» spriež Dainis. «Arī es esmu vēlējies aizmukt no šīs pilsētas rutīnas. Uznāk tāds besis, ka gribas pabūt vienam. Par laimi, tas ātri pāriet. Ziemā tādos brīžos aizbraucu paslēpot. Reizēm pat pa dienas vidu aizskrienu tepat uz Riekstukalnu. Vasarā tādas domas neuzmācas, jo tad esmu citā dzīvē – kopā ar ģimeni, un tā vien jau ir atpūta. Gada sākums gan man ir ļoti saspringts – paralēli notiek filmēšanās, teātra mēģinājumi, izrādes un vēl šādas tādas lietas. Ir sajūta, ka raujos uz visām pusēm. Taču redzu tam galu, un tas vien dod spēku izturēt. Dod tik vaļā!» enerģijas pilns ir Dainis.

     

    Inga Tropa seriāla dēļ kļūst par blondīni

     

    Aktrise un režisore INGA TROPA seriālā saimnieko aiz bāra letes. Gatavojoties Maijas lomai, viņa tikusi pie jaunas matu krāsas (attēlā no kreisās puses). Pa labi INGA Tropa vēl ar tumšiem matiem.

    «Šis ir trešais latviešu seriāls, kurā piedalos. Kad uzzināju, ka filmēšos, sāku domāt – kas šoreiz varētu būt tas citādais, no kā šo lomu veidot? Tā kā man jau sen gribējās kaut ko pamainīt savā vizuālajā tēlā, iedomājos, ka ir īstais iemesls un iespēja mainīt matu krāsu,» atzīstas Inga.  

    «Filmēšanās seriālā ir unikāla iespēja satikties uz vienas platformas ar aktieriem, ar kuriem citkārt ceļi nekrustojas. Šādu pieredzi var salīdzināt ar svaigām asinīm, kas ieplūst arī tevī pašā,» saka Inga. Ar seriāla galveno zvaigzni Daini Grūbi viņa kopā spēlē pirmo reizi . «Esmu Daiņa fane, jo lomas, kuras viņš beidzamajos gados ir veidojis uz teātra skatuves, ir iespaidīgas. Viņš spēj krāšņi un daudzveidīgi parādīt sarežģītus raksturus, smalki manevrējot starp kutelīgām tēmām. Savukārt šajā seriālā mēs viņu redzam pavisam parasta cilvēka ampluā, un arī to viņš izdara lieliski – ar kinoaktiera vienkāršību. Patiesībā nemaz nav vienkārši panākt to, ka tu esi īsts un dabisks,» secina Inga.  

     

    Dvīņu mammai dubulta enerģija

    Galvenā varoņa sievu seriālā spēlē Iveta Pole, taču arī Dailes teātra aktrisei ANTAI AIZUPEI tikusi nozīmīga loma Dāvja liktenī, tāpēc seriālā viņa būs redzama daudz. «Aktierim paveicas, ja seriālam ir labs scenārijs, režisors, operators un partneri. Man šķiet, ka šoreiz tas viss ir, tāpēc man ir liels prieks te būt,» saka Anta. Piedāvājums filmēties nācis īstajā laikā. «Manām meitiņām aprīlī būs trīs gadi, un es pēc bērnu kopšanas atvaļinājuma jūtos enerģijas pilna. Man ļoti gribas darboties,» neslēpj aktrise, kura audzina dvīnītes. Savām atvasēm Anta ir pastāstījusi, ka drīz mamma būs redzama televīzijas ekrānā. «Reiz, kad meitas bija pie vecvecākiem, viņas ieraudzīja mani televīzijas raidījumā. Tad gan viena meitiņa sāka protestēt, ka grib mammu te, nevis televizorā. Būs interesanti redzēt, kā viņas manu parādīšanos ekrānā uztvers šoreiz,» pasmaida viņa.

     

     

     

    Mazais ciema veikaliņš, kur var nopirkt visu – gan sadzīves preces, gan pārtiku.

     

    UgunsGrēka viesnīca ir palikusi pagātnē, bet arī jaunā seriāla varoņi bez sava viesu nama neiztiks.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē