• Judzis pēc publiskā skandāla esot nozudis. Sieva nāk klajā ar jaunām atklāsmēm

    Slavenību šķiršanās
    Marta Kalniņa
    21. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pirmais Sniegs (Facebook) / Evija Trifanova (LETA)
    Ir pagājis vairāk nekā mēnesis kopš mūziķa Mārča Judža bērnu māte pārsteidza sabiedrību ar savu skaudro stāstu par ģimenes izjukšanu. Izskanēja daudz versiju par to, kas abu starpā noticis patiesībā, un nu Rūta atklājusi, kādas šobrīd ir viņas attiecības ar Mārci.

    Bundzinieka Mārča Judža sievas stāsts decembrī satrieca daudzus. Viņa vainoja mūziķi vardarbībā, Mārcim nācās pamest grupu «Dzelzs Vilks» un izskanēja dažādas versijas par notikušo. Vieni nostājās sievas pusē, sakot, ka Mārcis viņu emocionāli sagrāvis un neļaujot tikties ar abu bērniem, citi dalījās stāstos par to, ka Rūta arī neesot bez vainas, un viņas izklāstītais redzējums uz notikušo esot pārspīlēts. Izteicās gan Judža pirmā sieva un dēla māte, gan viņa bijusī sievasmāte, Judža draugi un kritizētāji no slavenību vidus, gan arī Rūtas iedvesmotāja – retrītu rīkotāja – un brālis bijušais futbolists Kaspars Gorkšs.

    Tagad, kad viedokļu vētra norimusi, Judža sieva Rūta paudusi savas pārdomas par šajā laikā piedzīvoto. Viņa dalījusies ar ierakstu sociālajos tīklos, kur sevi tagad piesaka pirmslaulību uzvārdā. Kā pa šo laiku mainījusies Mārča un Rūtas situācija?

    «Nebūtu varējusi iedomāties pat mazu daļu no tās rezonanses, ko izraisīja mana atklātība. Apraka mani nesagatavotu kā sniega lavīna un kaut kādā mērā arī paralizēja,» savu stāstu iesāk Rūta, «daži novērsās, citi pievērsās, bija daudz aizturētas elpas. Līdzjūtība, sapratne, nesapratne, pretrunas, nosodījums, pateicības, atbrīvošanās no maskām – gan tām, kuras varēja labāk atstāt, gan arī no tām, kas kļuvušas liekas un nepanesamas.» Viņa uzsver, ka daudzas sievietes piedzīvojušas ko līdzīgu, un viņas stāstā atpazinušas arī savas situācijas. ««Kā no grāmatas par sociopātu», es lasu un dzirdu. Ir dažādi viedokļi, bet neviens viedoklis nemaina vai nemazina manu reālo pieredzi,» tā Rūta. Viņa stāsta, ka saņem daudz vēstuļu no sievietēm ar līdzīgu pieredzi, un visas pateicas Rūtai par drosmi to atklāt.

    «Ar savu atklātību es izraisīju kodolsprādzienu, izsaucot jaunus pazemojumus, melus, puspatiesības, draudus un kārtējos mēģinājumus mani padarīt par traku,» piedzīvotajā dalās Rūta. «Mēģinu neitrāli vērot šo absurdo domu –

    jo vairāk es pazemošu un apmelošu savu sievu un bērnu mammu, jo tīrāks, svētāks un nevainīgāks es kļūšu…»

    tā viņa redz Mārča uzvedību šajā laikā.

    Viņa uzsver, ka pats sāpīgākais esot tas, ka viņa ir spiesta aci pret aci tikties ar Mārci. «Šobrīd morālā vardarbība šķiršanās procesā īsti pat netiek uztverta nopietni – cietušajai pusei regulāri nākas kontaktēties ar varmāku un pēc pieredzes varu teikt, ka tas ir nepanesami. Apstākļos, kad vienīgais izdzīvošanas veids ir distance, man nākas tikties ar savu pāridarītāju bērnu nodošanas brīžos, bāriņtiesā, tiesā un galu galā pat brīvprātīgi – obligātajā mediācijā. Tās laikā

    man jāatrodas vienā telpā ar cilvēku, kas nelaiž garām nevienu mirkli, lai mani morāli ietekmētu.

     Tam netraucē mediatora klātbūtne un patiesībā tā ir vēl labāka iespēja man uzbrukt manipulatīvā stilā trešās personas klātbūtnē,» komentē Rūta.

    «Ko tad es tā reāli esmu ieguvusi? Es vairs nejūtos viena savā pieredzē. Un esmu ieguvusi arī respektu pret sevi no instancēm, kurās vēršos. Piemēram, pa šo laiku man jau nācās izsaukt policiju, jo manas prombūtnes laikā ļaunprātīgi kāds sabojāja apkures pievadu mājai. Policija iedziļinājās situācijā atsaucīgi un cieņpilni – kā tam arī būtu jābūt. Žēl tikai, ka līdz tam bija jānonāk caur publisku izmisuma saucienu. Šobrīd praktiski izjūtu, ka tiek ņemts vērā vardarbības fakts un piedāvāti risinājumi. Ļoti ceru, ka ne man vienai, bet arī citiem līdzīgiem gadījumiem pieiet nopietnāk un uzmanīgāk,» pauž viņa.

    «Savukārt bērni Ziemassvētkos pēkšņi tika atstāti man kopā ar aukstumu mājā. Visa noslēgumā seko pilnīga pazušana no mūsu apvāršņa,» tā patreizējo situāciju attiecībās ar Mārci Judzi apraksta Rūta.   

    Judzis svētku laikā atklāja, ka devies uz Londonu, kur filmējot jaunu mūzikas video. Jauno gadu viņš sagaidīja kopā ar savu tagadējo draudzeni.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē