• Holivudas zvaigznei Nikolasam Keidžam šodien 60! 15 aizraujoši fakti par jubilāru

    Slavenības
    Elza Krūmiņa
    7. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LaCameraChiara/Shutterstock
    Gadi skrien kā stirnas – šodien, 7. janvārī, Holivudas aktieris Nikolas Keidžs svin 60 gadu jubileju. Lūk, nedzirdēti fakti par jubilāru.
    1. Nikolass Keidžs ir aktiera pseidonīms. Viņa īstais vārds ir Nikolass Kims Kopola.
    2. Kopolu dzimtas locekļi Holivudā ir īpaši cienījami ļaudis. Nikolasa Keidža tēvocis ir režisors Frānsis Fords Kopola, kura darbu sarakstā ir tādi grāvēji kā «Krustēvs», «Mūsdienu apokalipse» un «Drakula». Savukārt Nikolasa Keidža māsīca ir ne mazāk slavenā režisore Sofija Kopola. Holivudā ietekmīgais uzvārds bija iemesls, kādēļ Keidžs to nolēma mainīt – viņš vēlējās distancēties no savām slavenajām saknēm un pierādīt sevi kā neatkarīgu un mērķtiecīgu aktieri.
    3. Pseidonīms «Keidžs» ir aizgūts no kāda «Marvel» komiska varoņa Lūka Keidža.
    4. Nikolass Keidžs ir nolēmis nekad neiet pensijā un strādāt filmu nozarē līdz sirmam vecumam. «Es esmu veselīgāks, kad strādāju. Man ir nepieciešama vieta, kur sevi pozitīvi uzlādēt un to varu izdarīt filmējoties. Tieši tāpēc es neplānoju pensionēties,» tā portālam «Entertainment Weekly» reiz atzinis Keidžs.
    5. Keidžs ļoti mīl dzīvniekus. Tieši tāpēc viņam mājās ir vairāki mājdzīvnieki – kaķi, reptiļi, zivis un putni.
    6. Keidža divi neparastākie mājdzīvnieki ir bijuši karaliskās kobras.
    7. Ja Nikolas Keidžs nebūtu aktieris, viņš strādātu par žurnālistu. «Kad biju vidusskolā, aktīvi darbojos skolas avīzē. Mani aizrāva žurnālistikas vara un sarunas spēks. Tas, ko darām šobrīd, ir fascinējoši,» žurnālam «Interview» atzina Keidžs.
    8. Ja nebūtu Nikolasa Keidža, Džonijs Deps nekad nekļūtu par aktieri. Kad Deps vēl bija nule ieradies Holivudā un iemēģināja spēkus mūzikas pasaulē, Keidžs ieteicis izmēģināt aktiermeistarību un sarunāja tikšanos ar savu aģentu. Tā Deps tika pie lomas filmā «Šausmas Gobu ielā».  
    9. Nikolass Keidžs teju tika pie lomas filmā «Supermens» 90. gados, taču filma tā arī  netika īstenota.
    10. Būdams ekscentrisks vīrietis, Nikolass Keidžs 2007. gadā par 300 tūkstošiem dolāru iegādājās dinozaura skeleta galvu. Izsolē piedalījās arī aktieris Leonardo di Kaprio. 2014. gadā Keidžam dinozaura galvu nācās atgriezt, jo tā izrādījās nelegāli iegūta.
    11. Nikolasam Keidžam ir nācies noliegt baumas, ka viņš ir vampīrs. 2012. gadā interneta dzīlēs uzvirmoja tenkas, ka aktieris ir nemirstīgs. Baumām kājas auga pēc kādas 1870. gada fotogrāfijas publicēšanas, kurā ir redzams aktierim stipri līdzīgs vīrietis. «Es nedzeru asinis un spogulī redzu savu atspulgu,» tā Deivida Letermena šovā klāstīja Keidžs.
    12. Aktieris vēlas tikt apglabāts piramīdai līdzīgās kapenēs.
    13. Nikolass Keidžs reiz ir bijis precēts vīrs vien četras dienas. 2019. gadā Keidžs par sievu apņēma grima mākslinieci Ēriku Koiki, taču vien dažas dienas vēlāk laulību anulēja. Šīs bija aktiera ceturtās laulības.
    14. Kopumā Keidžs ir bijis vīra godā piecas reizes.
    15. Nikolass Keidžs reiz iegādājās par pasaulē spokaināko māju nodēvēto LaLoriju namu, lai tajā nakšņotu un gūtu iedvesmu šausmu stāsta rakstīšanai.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē