• FOTO: Kulakovu pieminot: Mūziķa stila pērles un ekskluzīva modes fotosesija

    Ekskluzīvi
    Marta Kalniņa
    18. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Juris Kulakovs 2023. gada pavasarī
    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Juris Kulakovs 2023. gada pavasarī
    No grupas «Pērkons» mūziķa, komponista Jura Kulakova sestdienas rītā atvadījās ar baltām rozēm un lilijām – šīs puķes viņam ļoti patika. Lai gan nelabojams bohēmists, Juris bija arī īsts estēts, viņam pie sirds nāca viss skaistais.

    Jaunībā iejuties modeļa lomā – gluži kā Lenons!

    Komponists Juris Kulakovs bija ne tikai ģeniāls mūziķis, bet arī viena košākajām Latvijas stila ikonām. Mode Kulakovu aizrāva, un viņam patika gan skaistas drēbes, gan interesanti aksesuāri, rotas un pat parfīmi. Vēl nesen viņš žurnālam «Privātā Dzīve» aizrautīgi izrādīja savu briļļu un cepuru kolekciju un demonstrēja aromātus, kas iepatikušies.

    Ja bija luste, Juris varēja uz pasākumu saposties tā, ka dāmas nespēja nolaist ne acu! Kulakovs pazina labu mantu.

    Kulakovu reizēm mēdza dēvēt par Latvijas Džonu Lenonu, lai gan salīdzināšana Kulakovam nebija vajadzīga. Viņš bija pats – neatkārtojams un lielisks. Taču viņš neslēpa, ka stila ziņā ietekmējies no sava iecienītā mākslinieka.

    Jau agrā jaunībā Juris bija īsts švīts, un atmiņas par tādu Juri glabā arī žurnāla «Klubs» arhīvs. Savulaik Kulakovs pozēja modes lapām, un šī sesija ir patiesi ikoniska.

    Juris Kulakovs 1996. gadā demonstrē modes žurnālā KLUBS

    Stila izjūtu mantojis no mammas

    «Stils man ir svarīgs. Ne velti man ir grāmata «12 modisti, kas izmainīja vēsturi». Stila izjūtu esmu mantojis no mammas, kura apguvusi modes dizainu Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā «Saules skola»,» klāstīja Kulakovs. «Garderobi apzināti veidoju melnos, baltos un pelēkos toņos. Izmantojot vairākas krāsas, jābūt ļoti uzmanīgam, lai prasmīgi tās kombinētu. Melnu apģērbu valkā arī mācītāji, jo tā ir visdziļākā krāsa,» skaidroja komponists.

    Vienmēr stilīgs, mūžīgi jauns!
    Vienmēr stilīgs, mūžīgi jauns!

    Lepojās ar savām cepurēm un brillēm

    «Baltās cepures ir vasarai, tās lieku galvā, kad braucu ar savu kabrioletu. Melnā hūte ar platajām malām domāta koncertiem. Nesen atklāju, ka hūtē vāciski ierakstīts mans uzvārds «Faustmann» – dūres vīrs. Tātad – Kulakovs,» priecājās Juris, izrādot savas daudzās cepures. Katrai bija savs stāsts.  Vienu viņš vilka, uzstājos ar Liepājas simfonisko orķestri, citu nopircis, jo  tādu nēsājis dzejnieks Eduards Veidenbaums. Un, protams, viņam bija arī cepure kā Lenonam! «Viena no manām lielākajām autoritātēm ir leģendārais bītls Džons Lenons. Viņa stilistika atspoguļojas arī manās cepurēs. Dažas naģenes ir tieši tādas, kādas dzīves laikā bija Lenonam,» lepojās Juris. Viņam bija arī brilles, kādas valkāja slavenais bītls.

    «Brilles man ir nepieciešamība, nevis modes lieta. Protams, tās izvēloties, piedomāju, kāda ir rāmju forma. Esmu iecienījis apaļas formas brilles, kādas savulaik nēsāja Lenons,» uzsvēra Kulakovs.

    Atkarīgs no smaržām

    «Smaržu man ir pāri simtam. Pieklājīgi mani var saukt par kolekcionāru, bet var teikt arī tā – parfīma atkarīgais,» smēja Kulakovs, vienu pēc otras atverot savus dārgumus – interesantus parfīmus. «Smaržas ir mana atkarība. Mans iecienītākais aromāts ir «Dior» tualetes ūdens «Higher». Esmu liels «Dior» smaržu cienītājs. Labprāt iesmaržojos arī ar «Sauvage», kas šobrīd ir pasaules hits,» pagājušajā vasarā klāstīja mūziķis.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē