• FOTO: Kulakovs emocionāli atvadās no «Pērkons» mūziķa. Viņam bija tikai 47 gadi

    Piemiņa
    Lauma Lapsa
    22. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Gints Ivuškāns
    Sestdien Auces Kapličā notika atvadīšanās no mūziķa, grupas «Pērkons» dalībnieka Uģa Muzikanta, bet iepriekšējā vakarā VEF Kultūras pilī grupa «Pērkons» ar koncertu «Sapumpurots zars» sirsnīgi pieminēja savu pagājušonedēļ mūžībā aizgājušo grupas biedru.
    Uģis Muzikants.
    Uģis Muzikants.

    «Pēdējo reizi ar Uģi tikāmies Latvijas Televīzijā 14. decembrī – Vecgada šova filmēšanas laikā. Toreiz nekas neliecināja, ka viņu būtu piemeklējušas veselības problēmas, kā vienmēr bija jauks, smaidīgs un omulīgs,» žurnālam «Privātā Dzīve» pastāstījis Juris Kulakovs.

    «Pēc Jaungada pēkšņi sākās krīze, Uģis nonāca slimnīcā. Saprotu, ka ārsti darīja, ko varēja, bet diemžēl viņš aizgāja. «Pērkons» skumjo ziņu saņēma no Uģa dzīvesbiedres Aivas. Kad to uzzināju, biju ļoti satriekts un sabruku pat fizioloģiski. Tad saņēmos, paziņoju, ka esam izlēmuši «Pērkona» koncertu «Sapumpurots zars» VEF Kultūras pilī veltīt Uģa piemiņai. Viņa zaudējums ir liels trieciens.

    Uģis bija īsts draugs. Kā mūziķis – lielisks un virtuozs meistars, turklāt ar absolūto dzirdi, kas ir liels retums.

    «Pērkonā» ar Muzikantu viens otru ļoti labi papildinājām, un nebija tā, ka spēlējām to pašu. Biju pieradis, ka grupā ir vēl cilvēks, kas spēlē sintezatoru. Tagad ir tā, ka man taustiņi atkal būs jāspēlē vienam pašam…»

    Piemiņas koncerts Uģim Muzikantam

    Piektdienas vakarā šķita,  ka Uģis Muzikants pats ir uz skatuves, jo koncerta laikā viņš noraudzījās uz skatītājiem no lielā ekrāna. Skanēja grupas populārākie skaņdarbi –  «Zaļā dziesma», «Slidotava», «Labu vakar», «Dziesma par sapumpuroto zaru», «Gandrīz tautasdziesma» un citas. Uz skatuves kāpa Juris Kulakovs, Juris Sējāns, Ieva Akuratere, Raimonds Bartaševics, Leons Sējāns un Ikars Ruņģis. Koncertā kā īpašais viesis piedalījās arī dziedātājs, bijušais kultūras ministrs Nauris Puntulis. Skanēja arī Uģa iespēlētās taustiņinstrumentu partijas. Tās mūziķis Reinis Sējāns ar tehnoloģiju palīdzību iepludināja priekšnesumos. 

    «Mēs spēlējām ar sāpēm sirdīs un asarām acīs, jo zinājām – Tu būtu tā gribējis.

    Mūzika nemirst, un tajā mūžīgi dzīvosi arī Tu, draugs. Neatvadīsimies,» pēc koncerta, kuru skatītāji uzņēma ar ovācijām, atzina Uģa grupasbiedri.

    Brāļa Laura Muzikanta atmiņas par to, kāds bija aizgājējs, lasiet jaunākajā žurnāla «Privātā Dzīve» numurā!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē