• FOTO: Grandiozi! Uldis Pīlēns ceļ Vecpiebalgā latviskuma citadeli

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    10. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Uldis Pīlēns
    Foto: F64
    Uldis Pīlēns
    Pēc piedalīšanās prezidenta vēlēšanās Pīlēns retāk manīts izejam sabiedrībā, bet lielu plānu un darbu viņam netrūkst.

    Vaicāts, kāda ir viņa dzīve šobrīd, uzņēmējs Uldis Pīlēns žurnālam «Privātā Dzīve» teic: «Darbojos aktīvi kā vienmēr – gan «UPB», gan «Olā», gan «Apvienotajā sarakstā». Paspēju arī pagleznot.» Prezidenta vēlēšanu laiku Pīlēns atminas ar pozitīvām izjūtām. «Domāju, ka Latvija spraigas sacensības rezultātā ieguva labu prezidentu. Nezinu, kā viņš izmantos savu kapacitāti, bet priecājos, ka man izdevās būt šajā sacensībā ar laba līmeņa kandidātiem. Tajā pašā laikā gan manai sievai Ilzei, gan arī man tas, ka neievēlēja, ir zināms atvieglojums. Varu turpināt darboties savā  nozarē kā arhitekts un uzņēmējs.

    Būs 11 hektāri tīra latviskuma!
    Būs 11 hektāri tīra latviskuma!

    Gatavojos «UPB» akciju pārdošanai. Viens no  nākamajiem projektiem ir atjaunot Kaudzīšu skolu tās vēsturiskajā izskatā. Projekts jau izstrādāts, šobrīd rit teritorijas sagatavošanas un labiekārtošanas darbi, uzbūvēta viesu māja.

    Mana vīzija ir veidot to kā latviskuma citadeli un 11 hektāru plašajā apkārtnē iekārtot modernu skulptūru parku,» saka viņš.

    Pīlēns iecerējis Vecpiebalgā izveidot «Ola Foundation» lauku rezidenci.  

     Beidzamos mēnešus Pīlēni darījuši to, kas abiem visvairāk iet pie sirds. «Man kā profesionālim un Ilzei kā mākslas cilvēkam ir svarīgi regulāri apmeklēt Venēcijas mākslas un arhitektūras biennāli, lai saprastu tendences pasaules mākslas un arhitektūras virzībā šajos pārmaiņu laikos. Otrs notikums, ko nelaižam garām, ir Zalcburgas opermūzikas festivāls, no kura nesen atgriezāmies. Bijām arī modernās mākslas izstādē galerijā «Thaddaeus Ropac». Šai vietai ir jau 100 gadu. Ieguvām jaunu pieredzi,» gandarīts ir Pīlēns.

    Uzņēmējs šovasar saticis arī savas mazmeitas Frīdu un Ģertrūdi, kuras jau vairākus gadus dzīvo Austrijā. «Mums ar Ilzi kopā ir seši mazbērni, un Ilzes meita ar saviem bērniem dzīvo Stokholmā. Visi šovasar bija Latvijā, kopā lasījām pasakas, gājām uz kino,» atminas uzņēmējs.

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē