• FOTO: «Dakotas» solistam tapis grezns un neparasts kapu piemineklis

    Slavenības
    Zane Piļka- Karaļeviča
    16. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mūziķis Edvīns Zariņš pērn pameta šo pasauli.
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Mūziķis Edvīns Zariņš pērn pameta šo pasauli.
    Grupas «Dakota» dvēseles Edvīna Zariņa dzimšanas dienā Ķīķerkalna jaunajā kapsētā pulcējās tuvinieki, lai pieminētu mūziķi un atklātu kapa pieminekli.

    «Mēs gribējām Edvīnam kaut ko īpašu. Ne tādu kā visiem. Manuprāt, mums izdevās. Tāds piemineklis ir tikai viens Bauskā,» žurnālam «Privātā Dzīve» saka mūziķa Edvīna Zariņa sieva Karmena Zariņa. «Draugi man ieteica akmeņkali Gati Karlinski, un ideja par atstutētu ģitāru pie akmens radās tieši Gatim. «Man ir vīzija!» iesaucās viņš. Un tā pilnībā atbilda mūsu vēlmēm un Edvīna personībai.

    Atstutētā ģitāra ir ļoti simboliska. Savā pēdējā mūža dienā Edvīns beidza koncertēt, atbrauca mājās, nolika ģitāru un aizgāja atpūsties…» stāsta Zariņa sieva.

    Uz plāksnes, kas uzlikta uz kapa kopiņas, iegravēti vārdi no Edvīna dziesmas «Vēja balss». «To izdomāja jaunākā meita, viņa ļoti gribēja, lai tie tur būtu. Arī laukakmens, kas atrodas blakus plāksnei ar Edvīna fotogrāfiju, ir īpašs. Tas nāk no Jūrkalnes. Māsai tur bija māja, un Edvīnam tā bija ļoti iemīļota vieta. Mēs regulāri tur braucām ciemos,» skaidro Karmena. Viņa ir ļoti apmierināta ar gala rezultātu. «Esmu laimīga par to, cik skaisti viss sanāca. Domāju arī Edvīnam būtu paticis.»

    Edvīna Zariņa piemiņas vieta Ķīķerkalna jaunajā kapsētā.
    Edvīna Zariņa piemiņas vieta Ķīķerkalna jaunajā kapsētā.

    Pieminekli ģimene nolēma atklāt Zariņa dzimšanas dienā – 9. novembrī. «Bija atbraukusi ģimene un tuvākie draugi. Tas bija ļoti emocionāls un gaišs brīdis. Pēc tam visi devāmies mājās, kur dziedājām Edvīna dziesmas, kavējāmies atmiņās. Bija paredzēts, ka ik gadu 9. novembrī neatkarīgi no tā, kas tā būs par dienu, kultūras centrā par godu Edvīnam būs koncerts. Pērn tas notika, bet šogad nez kāpēc nenotika. Nākamgad viņam būtu palikuši 70 gadi. Tad noteikti sarīkosim kārtīgu koncertu,» sola Karmena.

    Edvīns Zariņš mūžībā tika aizsaukts pēkšņi 2022. gada 28. janvārī. «Ilgi nespēju pierast, ka viņa vairs nav. Gaidīju, kad nāks mājās. Domāju – tūlīt, tūlīt atvērsies durvis un pa tām ienāks Edvīns. Vēl tagad naktī pamostos un sarunājos ar viņu. Tik ļoti gribas viņu apķert, saņemt viņa roku un parunāties. Mēs kopā bijām 45 gadus, lielāko mūsu dzīves posmu. Ir sajūta, ka līdz ar viņa aiziešanu esmu zaudējusi daļu no sevis,» ar asarām acīs stāsta Karmena, kurai Zariņš veltīja savas skaistākās dziesmas.  

    Vairāk lasi žurnālā «Privātā Dzīve».

    • Reinikam sapņos rādās dusmīgs Mārtiņš Freimanis. Dziedātājs steidz apciemot draugu kapos
    • Grupas “Dakota” solistam uzstādīts grezns piemineklis. Bauskā tāda nav nevienam!
    • Ko Pugačova darīja pie Jūlija Krūmiņa?
    • Kulakovs sācis vingrot uz ielas. Garāmgājēji brīnās!
    • Šlāgerdziedātājam Bumbierim tērpi par 5000 eiro
    Privātā Dzīve nr46/2023

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē