• Džekijs Čans: «Sirds uz mirkli apstājas – man jau 70 gadu!?» Septiņi pārsteidzoši fakti par jubilāru

    Slavenības
    Estere Jansone
    7. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Denis Makarenko/Shutterstock
    Kad Jelgavā ieradās spriedzes filmu aktieris un kungfu meistars Džekijs Čans, lai filmētu ainu kinolentei «Dieva bruņas 3: Misija Zodiaks», latvieši bija sajūsmā. Čans allaž ir spējis uzturēt pozitīvu un priekpilnu tēlu, un slava to nav ietekmējusi. Šodien Džekijs svin 70 gadu jubileju.

    «Kad es dzirdu šo skaitli, mana sirds uz mirkli apstājas – ko, man jau ir 70 gadi? Kad esmu ticis pāri šim šokam, tad otrs, kas man ienāk prātā, ir mana brāļa Samo reiz sacītais: «Prasme novecot ir lieliska lieta.» Tā ir, īpaši mums – kaskadieriem. Nesen uz ekrāniem nonāca jauna filma ar manu piedalīšanos. Draugi, skatoties to, pārdzīvoja par manu veselību.

    Šodien, izmantojot gadījumu, gribu visiem pateikt – nepārdzīvojiet!
     

    Tas ir tikai personāžs, kuram ir sirmi mati un balta bārda, kurš izskatās ļoti vecs. Es vienmēr esmu gribējis filmās piedzīvot kaut ko jaunu – kādu triku vai lielas vizuālās pārvērtībās. Izklaides biznesā esmu jau 62 gadus, un novērtēju katru brīdi, jo esmu laimīgs, ka vēl aizvien filmējos," savas dzimšanas dienas rītā pauda Džekijs un publiskoja dažas bildes no savas piepildītās, radošās dzīves. «Es skatos šis bildes un man ir tik daudz labu atmiņu! Viss, ko varu pateikt – es mīlu filmēties un mīlu jūs visus! Paldies par sveicieniem. Ceru, ka arī turpmāk būšu vesels un laimīgs!»  

    Džekijs Čans jaunībā.
    Džekijs Čans jaunībā.


    Džekijs Čans ir pārspējis vairākus rekordus

    Honkongā dzimušais aktieris var lepoties ar iespaidīgu portfolio. Viņš ir filmējies vairāk nekā 150 filmās. Turklāt vienā kinolentē viņam ir bijušas 11 lomas un arī režisora, producenta, horeogrāfa un scenārija autora gods. Līdz šim neviens cits aktieris vai režisors ir uzdrīkstējies pārspēt šo rekordu.  

    Internātskolā aizraujas ar cīņas mākslu

    Džekijs Čans ir dzimis 1954. gadā, Honkongā. Kad Čanam bijuši vien septiņi gadi, viņa ģimene pārcēlusies uz Austrāliju. Septiņu gadu vecuma Džekiju vecāki aizsūtīja mācīties internātskolā, kur viņš sāka aizrauties ar cīņas mākslām un vieglatlētiku.

    Viņa vecāki bija saistīti ar kriminālo pasauli

    Čans tikai pusmūža vecumā uzzināja, ka viņa tēvs savulaik Honkongā bija arestēts par dažādiem sīkiem noziegumiem un pat esot spiegojis rietumu labā. Savukārt viņa māte jaunībā arestēta par opija tirdzniecību. 

    Filmējies kopā ar Brūsu Lī

    Čanam ir izdevies iekļūt divās kinolentēs kopā ar pašu cīņas mākslas leģendu – Brūsu Lī. Abi cīņas mākslas entuziasti  bijuši draugi. Čans kopā ar Lī ir paspējis aizvadīt pēdējās Brūsa dienas šai saulē. Vien 10 dienas pirms Brūss Lī 32 gadu vecumā pāragri aizgāja mūžībā smadzeņu tūskas dēļ, abi draugi kopā spēlējuši boulingu un izklaidējušies.

    Džekijs Čans ar fanu vēstulēm un dāvanām.
    Džekijs Čans ar fanu vēstulēm un dāvanām.

    Apguvis kaskadiera trikus no mēmā kino

    Džekijs Čans dievina komēdijas, it īpaši filmas no Holivudas zelta laikiem. Lai noskaidrotu, kas aktieri filmā padara smieklīgu skatītājam, viņš rūpīgi analizējis mēmo filmu zvaigznes Čārliju Čaplinu un Basteru Kītonu. Čans vairākkārt ir uzsvēris, ka šie aktieri viņam ir palīdzējuši kļūt par izcilu komēdiju aktieri.

    Prot vairākas valodas

    Džekijs Čans ir ne tikai veikls cīņu meistars, bet arī rūdīts poliglots. Viņš prot septiņas valodas: ķīniešu, mandarīnu, angļu, korejiešu, japāņu, taizemiešu un vācu.     

    Filmu zvaigzne ar mūziķa karjeru

    Savas dzīves laikā Čans ir izdevis vairākus mūzikas albumus – viņa mūzikas žanrs bija popa un ķīniešu popa apvienojums. Džekijs savas dziesmas vairākkārt ir izmantojis savās filmās.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē