• Asiņu jūra un dzīvnieku ciešanas: Sabiedrība šokā par Kašera un Ceriņas ceļojumu uz Etiopiju

    Televīzija
    Marta Kalniņa
    11. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kašers un Lelde Ceriņa.
    Foto: ekrānuzņēmums
    Kašers un Lelde Ceriņa.
    Nežēlīga un barbariska attieksme pret dzīvniekiem, kura demonstrēta Go3 jaunā ceļojumu šova Etiopija. Cilšu noslēpumi pirmajā sērijā, daudzos TV skatītājos izraisīja šoku un riebumu.

    Etiopiešu ciltis šovā izzināt uzticēts multimāksliniekam Kašeram un TV3 laika ziņu dāmai Leldei Ceriņai. Raidījumā latvieši iepazīst ne tikai cilšu iedzīvotājus un viņu sadzīvi, bet arī īpašos rituālus, kuri bez cenzūras tiek demonstrēti arī šovā.

    Atklāti tiek rādīts, kā govij ap kaklu apmet un cieši savelk cilpu, pēc tam ar loku dzīvniekam cauršauj kaklu, no kura sāk šļākties asinis.

    Tās tecina traukā. Pēc tam vietējie bez problēmām siltās asinis dzer. Ar tām, kad asinis jau sarecējušas, našķojās arī Lelde Ceriņa un Kašers, vēsta Privātā Dzīve. Žurnālā vērsusies pat kāda sieviete, kura ir absolūtā neizpratnē, vai tas tiešām ir šovs, kas rādāms televīzijā.

    Komentējot notikušo, Go3 pārstāvis Kārlis Pozņakovs žurnālam Privātā Dzīve saka: «Nenoliegšu, ka raidījumā tik tiešām var būt redzamas ainas, kas var likties šokējošas, taču šis ir dokumentāls žanrs, lai iepazītu citas kultūras.» Viņš piebilst, ka, apzinoties raidījuma specifiku, no savas puses televīzija veikusi visas iespējamās darbības, lai pabrīdinātu par epizodēs sagaidāmo saturu.

    Savukārt Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes Monitoringa departamenta vadītāja Dita Remberga skaidrojusi: «Go3 pakalpojums ir reģistrēts Igaunijā, līdz ar to uz viņiem primāri attiecas Igaunijas jurisdikcija. Mēs kā padome varam reaģēt tikai tad, ja viņu saturā tiek pārkāptas bērnu tiesības, raidītas naida runas, valsts drošības gadījumos,» skaidro Remberga. Kaut kā reaģēt padome spēšot, vien tad, ja raidījumu sāks rādīt kādā no TV3 Group Latvijā reģistrētiem kanāliem, piemēram, TV3.

    Departamenta vadītāja atzīst, ka pirms pieciem gadiem TV3 ēterā šovā Lauku sēta tika demonstrēta vistas un cūkas nokaušana, par ko kanāls saņēma sodu. «Pēc tā gadījuma šādu saturu vairs neesam konstatējuši,» atzīst Remberga.

    Plašāk lasiet jaunākajā žurnāla Privātā Dzīve numurā!

    • Gundegai Skudriņai jaunas attiecības
    • Asiņu jūra un dzīvnieku ciešanas – Ceriņa un Kašers iepazīst Etiopijas ciltis
    • Mihails Gruzdovs Ticis pie iespaidīga pieminekļa
    • Ilona Brūvere atklāj privātās dzīves noslēpumus: Radiniece viņai nocēlusi pat divus vīrus
    • Bojāgājušā motobraucēja Jura Apiņa sievas stāsts: Meitas trešo dzimšanas dienu nesagaidīja...
    Privātā Dzīve nr24/2024

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē