• Asiņains skandāls Holivudā, kas satrieca pasauli. Kinodīvas meita nogalina patēvu

    Slepkavība
    Elza Krūmiņa
    30. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Lana Tēnere un viņas meita Šerila.
    Foto: Public Domain
    Lana Tēnere un viņas meita Šerila.
    Aktrise Lana Tēnere pagājušā gadsimta 40. un 50. gados bija viena no slavenākajām filmu zvaigznēm visā pasaulē. Diemžēl viņas romantiskā dzīve nebija tik spoža. Kāds no viņas neveiksmīgajiem mīlasstāstiem izvērtās briesmīgā traģēdijā.

    Lana Tēnere bija Holivudas zelta laikmeta zvaigzne. Viņas skaistums un talants apbūris daudzus – arī sliktos puišus. Daiļā Lana bija precējusies astoņas reizes. Teju visas laulības bija neveiksmīgas un beidzās ar skaļu šķiršanos. Vienīgais saules stariņš viņas dzīvē bija meita Šerila, kas nākusi pasaulē aktrises otrajā laulībā ar aktieri Džozefu Stīvenu Kreinu. Diemžēl meitenītei nācās būt aculieciniecei visām mātes attiecībām, arī viņas briesmīgajiem vīriešiem, jo Tēnere par dzīvesbiedriem nereti izvēlējās vardarbīgus tipāžus.

    Lana Tēnere ar vīru Stīvenu Krienu un jaundzimušo meitiņu Šerilu.
    Lana Tēnere ar vīru Stīvenu Krienu un jaundzimušo meitiņu Šerilu.

    Aktieris – seksuāls varmāka

    Pirmais Lanas vīrietis, kurš atstājis skumjas atmiņas, bija leģendārais Holivudas aktieris Lekss Bārkers. Šerila savā autobiogrāfiskajā romānā rakstījusi, ka Bārkera un viņas mātes laulība līdzinājusies stāstam «Lolita». Viņš nemaz Lanu nav mīlējis, bet iekārojis viņas meitu, kurai tad bija vien 10 gadi. Bārkers viņu vairāku gadu garumā esot seksuāli izmantojis, līdz vienā brīdī jauniete saņēmusi drosmi un izstāstījusi visu mammai. Lana tūdaļ attiecības pārtraukusi, bet, baidoties no sliktas publicitātes, par Bārkeru neziņoja policijai.

    Mafijas algotnis, kas draud izrēķināties ar Šonu Koneriju

    Drīz pēc tam skaistule Lana iepazinās ar bijušo jūras kājinieku Džoniju Stompanato, kas bija sapinies ar mafiju. Šerila savos memuāros mātes dēku ar Džoniju apraksta kā vētrainu – viņi iemīlējās ātri un kaislīgi, tomēr abi daudz strīdējās. Kašķi un skandāli ģimenē bija ierasta lieta. Stompanato izcēlās ar greizsirdības scēnām, bieži lamājās un rīkoja pamatīgus jandāliņus.

    Stompanato bijis greizsirdīgs uz Šonu Koneriju, Lanas kolēģi. Reiz Lanas mīļotais devies uz Londonu, iebrāzies filmēšanās laukumā ar ieroci rokās un draudējis nogalināt Koneriju. Tiesa, viņš nebija aizdomājies, ka teju divus metrus garais Konerijs, izbijis kultūrists un profesionāls karatē cīkstonis, ar vieglu vēzienu var Stompanatio nolikt pie vietas. Pēc šī atgadījuma klīda baumas, ka mafija esot vajājusi Koneriju un aktierim labu laiku nācies slēpties, lai izbēgtu no atriebības.

    Lana Tēnere un Džonijs Stompanato.
    Lana Tēnere un Džonijs Stompanato.

    Slepkavība muļķīga strīda dēļ

    1958. gada 4. aprīlī kāda Stompanato dusmu lēkme izrādījās pēdējā. Šerila savā grāmatā raksta, ka liktenīgajā vakarā strīds starp māti un viņas mīļāko jau atkal izcēlies greizsirdības dēļ. Stompanato kārtējo reizi apsūdzējis Lanu neuzticībā, bet aktrise dusmās kliegusi uz mīļoto. Viņš sācis zvetēt aktrisi ar ādas siksnu un draudējis nogalināt. Izdzirdot to, nu jau 14 gadus vecā Šerila nolēma rīkoties. Meitene aizskrēja uz virtuvi, paņēma nazi un metās virsū satrakotajam vīrietim. Šerila veica vairākus dūrienus Stompanato vēderā. Tie izrādījās nāvējoši.

    Lana Tēnere ar draugu Džoniju Stompanato un meitu Šerilu Kreinu.
    Lana Tēnere ar draugu Džoniju Stompanato un meitu Šerilu Kreinu.

    No filmu zvaigznes par parastu seriālu aktrisi

    Notikušais kļuva par pasaules mēroga sensāciju. «Miris aktrises dzīvesbiedrs, mafijas krustēva Mikija Koena privātais miesassargs,» rakstīja ārvalstu prese. Šis notikums bija preses karstākais temats. Visi iztirzāja slepkavību, aprunāja Lanas un Džonija attiecības, pat pieļāva, ka pati aktrise noorganizējusi šo noziegumu. Tomēr tiesas priekšā stājās 14 gadīgā Lanas meita Šerila.

    Tiesa meiteni attaisnoja. Tiesnešiem un advokātiem bija skaidrs, ka pusaugu meitene tā rīkojusies pašaizsardzības nolūkos. Tie, kas pazina Stompanato, zināja, ka vīrietis ir agresīvs. Tomēr Holivuda šo skandālu neaizmirsa. Kādreizējās Holivudas zvaigznes vārds nu bija aptraipīts ar asinīm.Tēnerei pēc bijušā drauga nāves bija krietni mazāk darba piedāvājumu, nācās filmēties zemas kvalitātes seriālos un filmās. Un viņa atkal un atkal iesaistījās kārtējās neveiksmīgajās attiecībās. 

    Šerila Kreina un Lana Tēnere pirms tiesas 1958. gadā.
    Šerila Kreina un Lana Tēnere pirms tiesas 1958. gadā.

    80 gados piedod varmākam

    Šerilas psihe bija iedragāta, agrā jaunībā viņa grima alkohola purvā un smēķēja marihuānu. Viņa bija nomainījusi septiņas skolas, 14 mājas un tikusi pie pieciem patēviem.

    Tikai krietni vēlāk Šerila piedzīvoja pozitīvu pavērsienu. Viņa apguva viesmīlību. Kopā ar tēti, bijušo aktieri Stīvenu Kreinu, sāka vadīt restorānu. Šerila vēlāk atzinās, ka ir homoseksuāla un izveidoja ilgstošas attiecības ar savu mīļoto sievieti modeli Džoisu. Viņa attiecās no alkohola, narkotikām un atkarību izraisošiem medikamentiem, un pārvācās uz Havaju salām. Šerila un Džoisa oficiāli mija gredzenus vien 2014. gadā. Nu jau Šerila ir kundze cienījamos gados – viņai ir 80, un tikai tagad viņa droši var teikt, ka tikusi pāri pusaudžu gados piedzīvotajam.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē