• Ādamsons nikni komentē sev piespriesto cietumsodu: Nu, murgs!

    Slavenības
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    20. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Jānis Ādamsons.
    Foto: F64
    Jānis Ādamsons.
    Bijušais politiķis Jānis Ādamsons žurnālam «Privātā Dzīve» atklāj, ko domā par sev piespriesto bargo cietumsodu. ūdzas par švako veselību un ir pārliecināts, ka spriedumu pārsūdzēs.

    Pagājušajā nedēļā Rīgas pilsētas tiesā Pārdaugavā Ādamsonu atzina par vainīgu spiegošanā Krievijas labā un piesprieda brīvības atņemšanu uz astoņiem gadiem un sešiem mēnešiem. Tiesa, skatot lietu, konstatējusi, ka bijušais Saeimas deputāts nelikumīgi, sistemātiski un mērķtiecīgi vācis neizpaužamas ziņas un ar Krievijas pilsoņa un bijušā Valsts Drošības komitejas darbinieka Genādija Silonova starpniecību tās nodevis Krievijas Federālajam drošības dienestam. Bijušais deputāts atzīts par vainīgu arī degvielas piesavināšanās epizodēs un nelikumīgā patronu uzglabāšanā.

    Ādamsons PDz atzina, ka joprojām uzskata, ka nav veicis nelikumīgas darbības. «Nesaprotu, kāpēc bija vajadzīgas tiesas debates, kāpēc man vajadzēja sniegt liecības, advokātiem vajadzēja strādāt, aicināt lieciniekus. Tiesa ņēma vērā tikai to, ko gribēja prokuratūra,» apgalvo Ādamsons. Viņš turpinās censties pierādīt, ka viņa vainas inkriminētajos noziegumos nav. «Apsūdzībā ir pilns ar absurdiem.

    Mani, piemēram, vaino tajā, ka esmu nelikumīgi lējis degvielu savā automašīnā pat laikā, kad atrados slimnīcā, komā.

    Nu, murgs!» tā Ādamsons. PDz iepriekš jau rakstīja, ka ilgāku laiku Ādamsons cīnās ar smagu slimību, pārcietis vairākas operācijas. «Man ir piešķirta invaliditātes otrā grupa. Ārstējos, mēģinu atgūt veselību, gatavojos vēl pāris operācijām. Kad tās būs, pagaidām nezinu teikt. Pirms desmit dienām vēl arī salauzu plaukstu. Tā kā man saistībā ar invaliditāti ir slikta koordinācija, nokritu. Diezgan neveiksmīgi, tagad jāstaigā ar ģipsi,» nopūšas Ādamsons.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē