• Kā iztīrīt sveču traipus

    Zelta padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    24. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: AtlasStudio / Shutterstock
    Svecēm ir sava ēnas puse – tās var atstāt grūti iztīrāmus traipus uz galdautiem, apģērbiem, koka grīdām un mēbelēm. Par laimi, ir daži efektīvi veidi, kā no tiem atbrīvoties.
    • Būtiskākais, kas jāzina par sveču traipu tīrīšanu – jānogaida, līdz parafīns vai vasks ir sacietējis. Lai šo procesu pasteidzinātu, audumu var ievietot saldētavā, savukārt uz paklāja var uzlikt atvēsinošu ledus vai, piemēram, saldēto zirnīšu paciņas kompresi. Kad traips ir sacietējis un kļuvis trausls, to var nolobīt vai nokasīt ar, piemēram, neasu galda nazi.
    • Lai atbrīvotos no taukainā traipa, kas palicis pēc parafīna vai vaska noņemšanas, ņem talkā gludekli. Uz paklāja liek vairākās kārtās salocītu baltu papīra dvieli (bez krāsainām apdrukām) un gludina vidēji zemā temperatūrā, līdz taukainais traips uzsūcies. Dari to uzmanīgi, lai ar gludekli nesadedzinātu paklāju! 
    • Ar traipiem uz auduma rīkojas tāpat, vienīgi papīra dvieli liek no auduma abām pusēm. Pirms mazgāšanas audumu ieteicams vairākas stundas izmērcēt ūdenī un apstrādāt ar traipu tīrāmo līdzekli.
    • Ja joprojām redzami traipi, vēlams tīrīšanu uzticēt ķīmiskajai tīrītavai. 
    • Ja parafīns vai vasks nopilējis uz koka grīdas, pagaida, līdz tas sacietējis un tad uzmanīgi nokasa ar nagu vai plastmasas vai koka lāpstiņu. Svarīgi neizmantot nazi vai citus asus priekšmetus, kas varētu saskrāpēt koku. Pēc tam notīra taukaino traipu ar mikrošķiedras drāniņu un turpina grīdas mazgāšanu un kopšanu kā ierasts.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē