• Kā attīrīt mājokli no negatīvās enerģijas?

    Praktiski padomi
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    26. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: PHOTOCREO Michal Bednarek / Shutterstock
    Gada tumšajā laikā, kad gaisā virmoja drūmas domas, mūsu senči ņēma talkā paaudzēs pārbaudītus mājokļa attīrīšanas paņēmienus.

    Raksts no žurnāla Ieva arhīva

    Stāsta psiholoģiskā konsultante, latvisko ritu vadītāja Sarmīte Krišmane.

    Mājokļa attīrīšana

    • Vispirms sakārto māju un izmet krāmus.
    • Telpu izkvēpināšanai jeb kūpināšanai ir labi piemēroti dažādi enerģētiski spēcīgi, antiseptiski augi – salvija, vībotne, vērmele u. c. Dzīvu augu sapin bizītē un izkaltē, lai veidojas spuraina nūjiņa. To aizdedzina un izkvēpina visus stūrus. Ja nepieciešams kaut ko izdzīt, tad apļo nūjiņu pret sauli. Ja vajag kaut ko piesaistīt – spēku, veselību, mīlestību vai mājas gariņam labus palīgus –, tad kvēpina nūjiņu pa sauli. Izstaigā visu māju, izkvēpinot visus stūrus, un izrunā skaļi to, ko vēlas panākt.
    • Attīrot telpu, mūsu senči skandēja savus viedos vārdus: Nāc, dieviņi, pats palīdzi/ Šo darbiņu padarīt, Tev bij’ spēks, tev varīte,/ Tev gudrais padomiņš. Būtībā katram pašam tajā brīdī veidojas savi vārdi, kas nāk no dvēseles dziļumiem.
    • Metāla traukā vienādās proporcijās uzkarsē priežu un egļu sveķus, lai tie kļūst šķidri. Ņem sauskaltušu – stāvus kaltušu – kadiķa zariņu, iemērc vairākas reizes šķidrajā sveķu masā un tad aizdedzini. Labāk to darīt ārā, jo būs melni dūmi, iekštelpās vari nokvēpināt aizkarus. Šis ir iedarbīgs vīraks no trim ļoti spēcīgu skujeņu sveķiem.
    • Var kvēpināt arī kadiķa zaru, bet tas jādara ļoti uzmanīgi. Ja tas ir izkaltis, tad deg ar milzīgu liesmu. Ja ņem svaigu kadiķi, tad visu laiku jābūt blakus ugunij – vienā rokā svece, otrā kadiķa zars, jo kadiķis nodzēš uguni. Kadiķis ir viens no labākajiem un spēcīgākajiem gaisa attīrītājiem. Gripas laikā var ielikt vāzē kādu kadiķa zaru. 
    • Pēc izkvēpināšanas atver durvis un logus, lai radītu caurvēju, kas aiznes visu slikto prom. Mūsu senči skaitījuši vārdus: Visi nelabumi, prom visos caurumos, vecos stabos un vecos akmeņu krāvumos! 
    • Izmazgā grīdas. Ņem stipru zāļu tēju novārījumu, tā var būt jebkura smaržīga zālīte – kumelīte, kalmes sakne, raudene, virsis, piparmētra u. c. Ar to izmazgā visas grīdas. Pēc tam ūdeni izlej vietā, kur neviens nestaigā. 
    • Priežu un egļu čiekuri. Gaisa attīrīšanai un iesmaržināšanai labi kalpo skuju koku čiekuri. Ja mājās ir radiatori, saber čiekurus auduma maisiņā vai sasien dekoratīvā virtenē un uzkar pie radiatoriem. Sveķi sasilstot aromatizēs gaisu un piesātinās to ar vērtīgiem fitoncīdiem. Tos var dedzināt arī krāsnī un kamīnā. Gaisu attīra arī vāzēs salikti priežu un egļu zari, bet tie ilgi nestāv. 
    • Ja mājās ir krāsns vai kamīns, uz kvēlojošām oglēm uzmet pāris čiekuru, kadiķa zariņu, citrusaugļu miziņas, krustnagliņas vai sauju sakaltētu augu, kas paredzēti zāļu tējām. Telpā izplatīsies maigs dūmu un ēterisko eļļu aromāts, kas vienlaikus attīrīs, iesmaržinās gaisu un uzlabos telpā enerģiju. 
    • Neizmet atkritumu spainī apelsīnu un mandarīnu miziņas, noliek tās kaltēties. Visu citrusaugu miziņas satur ēteriskās eļļas, kas mazina agresivitāti un uzlabo emocionālo stāvokli. 
    • Kopā ar bērniem pagatavo smaržīgo bumbu – apelsīnu, mandarīnu, greipfrūtu vai citronu sasprauž pilnu ar krustnagliņām un pakarina. Gaisā izdalīsies krustnagliņu ēteriskās eļļas, kam piemīt antiseptiska iedarbība. 
    • Kvēpināšanai var izmantot dažādus antiseptiskus augus, piemēram, mārsilu un rozmarīnu.
    • Veicot mājas mitro uzkopšanu, ūdenim pievieno pāris pilienu tējaskoka, citrusu, timiāna, lavandas, eikalipta vai salvijas ēteriskās eļļas.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē