• Gatavojam krājumus ziemai! 5 padomi produktu saldēšanai

    Praktiski
    Aiva Alksne
    31. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Ja gribas dārza labumus ziemā baudīt gandrīz kā svaigus, saldēšana ir labākais veids, kā tos uzglabāt. Noderīgus padomus augļu un dārzeņu saldēšanai, kā arī īpašu recepti ziemas paprikas krājumu sagatavošanai piedāvā pavārs Ingmārs Ladigs.

    5 padomi produktu saldēšanai

    1. Saldēšanai vislabāk izmantot kārbiņas vai maisiņus, kas paredzēti īpaši šim nolūkam – tos pazīsi pēc sniegpārsliņas attēla vai norādītās temperatūras uz iepakojuma.
    2. Pirms likt kaut ko saldētavā, svarīgi saprast, cik tad vienā reizē šo produktu būs vajadzīgs, lai nav jāizņem no saldētavas vairāk, nekā iespējams apēst. 
    3. Vislabāk produktus saldējot likt plakaniski un centimetra biezumā – tad tie smuki sasals un nesalips vienā gabalā. Vari tos sasaldēt, teiksim, uz paplātes un, kad sasaluši, salikt pa kastītēm vai maisiņiem.
    4. Praktiskākas ir nevis apaļas, bet kantainas kastītes – tā var racionālāk izmantot saldētavas platību, saliekot blīvi citu pie citas.
    5. Etiķeti ieteicams likt kārbiņas iekšpusē, kur burtus neizplūdinās sarma un ledus kristāliņi. Un neaizmirsti uz zīmītes uzrakstīt arī gadu!

     

    Atceries – ziemai sasaldēt var ne tikai ogas un dārzeņus, bet arī smalki sagrieztas dilles un pētersīļus!

    Grilēta un saldēta paprika

    • Papriku ziemai var sasaldēt, pirms tam to apgrilējot un iemarinējot, jo tad garša būs daudz labāka.
    • Paprikai jānoņem miziņa – apcep cepeškrāsnī, ieliek celofāna maisiņā, aizsien galu ciet un mazliet patur, lai iztvaiko. Tad miziņa būs ļoti viegli noņemama.
    • Šādu paprikas fileju var iemarinēt lečo marinādē vai vienkārši sajaukt kopā ar garšvielām (pētersīļiem, baziliku, oregano, balzametiķi), tad ielikt kastītē un sasaldēt.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē