• Ziemassvētku dāvanas dārzam un dārzniekam

    Dārzs
    Ginta Auzniece-Jaunzeme
    Gunta Šenberga
    Gunta Šenberga
    Indra Ozoliņa
    15. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Lai tev nebūtu jālauza galva, ko svētkos uzdāvināt kādam, kuru, gluži tāpat kā tevi, aizrauj dārzs, žurnāla «Mans Dārzs» komanda apkopojusi praktisku nieciņu un arī visai cienījamu rīku izlasīti svētku dāvanu sarakstam.

    Iekārtojies ērtāk!

    Ravējot nomesties uz ceļiem ir ne vien ērti, bet arī ergonomiskāk un veselīgāk mugurai. Asprātīgs ceļu paliktnis ar bitītēm būs forša dāvana gan omei, gan draudzenei! Cena – 18,09 eiro, cerise.lv.
    Iesaka Ginta Auzniece-Jaunzeme, galvenā redaktore

    Šarmants padomdevējs

    Es dievinu Montiju. Tāpat kā simtiem tūkstošu un varbūt pat miljoni Lielbritānijā un visā pasaulē. Vienalga, vai viņš apceļo Itālijas un citu zemju skaistākos dārzus vai vada BBC iknedēļas dārza raidījumu no paša dārza Herefordā (starp citu, par to diendienā rūpējas divi profesionāli dārznieki). Savādi, ka neviena no viņa grāmatām nav izdota latviešu valodā. Toties angliski tikko iznākusi jauna Monty Don The Gardening Book, pēc apraksta spriežot, visai bagāta praktiskiem ieteikumiem, bet – tie ir Montija ieteikumi! Taču es mazliet pagaidīšu – janvāra beigās būs gatavs arī vācu izdevums (Das Garten Buch), un to jau iespējams pasūtīt amazon.de. Cena – 29,95 eiro.
    Iesaka Gunta Šenberga, galvenās redaktores vietniece

    Sievišķīgs motorzāģis

    Jau divus gadus man ir par dāmu zāģīti dēvētais Stihl GTA 26, un tas ir noderējis ne tikai veco ceriņu, liepu atvašu un sauso ābeļzaru likvidēšanai, bet palīdzējis sagarināt malciņā arī veselu autokravu nomaļu. Muļķīgās sievišķīgās bailes no ķēdes zāģiem ir kliedētas, un esmu gatava lūgt, lai Ziemassvētku vecītis nes ko jaudīgāku, piemēram, MSA120. Viegls – tikai 2,7 kg, sliedes garums 30 cm. Nevar noliegt, ka arī izskatam ir nozīme – man patīk plūdenā forma un balti oranžais krāsojums. Cena ar akumulatoru un lādētāju – 399 eiro (akcijas cena – 359,10 eiro), ginalas.lv.
    Iesaka Gunta Šenberga, galvenās redaktores vietniece

    Raitam darbam

    Esmu nokāvusi vairākas masu zīmolu dārza grieznes un tiešām priecātos dāvanā saņemt Šveices vadošā dārza griežņu ražotāja Felco šķēres ar rotējošo rokturi, kas atvieglo darba veikšanu un pielāgojas plaukstai. Reiz pamēģināju – izcilas! Cena – 66 eiro (ar atlaidi 52,80 eiro), ginalas.lv.
    Iesaka Ginta Auzniece-Jaunzeme, galvenā redaktore

    Iemācies ko jaunu!

    Piedāvājums ir plašs un brīnišķīgs – no vienas dienas semināriem un meistarklasēm līdz teju profesionālai izglītībai. No rožu potēšanas līdz ainavas projektēšanai, no floristikas pamatiem līdz biškopībai. Dažas adreses, kur meklēt idejas: Bulduru Tehnikums, bulduri.lv; Ogres valsts tehnikums, ovt.lv; Annas Koku skola (Facebook), floristu-skola.lv. Cenas – no aptuveni 50 eiro par vienas dienas semināru līdz vairākiem simtiem par pusgada programmu.
    Iesaka Gunta Šenberga, galvenās redaktores vietniece

    Dārza baudīšanai

    Man vietā, kur ir dārzs, vēl nenotiek pastāvīga dzīvošanās, tādēļ pēc katras darbošanās un pasēdēšanas, pirms doties prom, viss inventārs ir raiti jānovāc un jāsanes saimniecības ēkā. Tam lieliski kalpo šie IKEA krēsli TÄRNÖ.  Tie ir ļoti viegli saliekami un ērti pārvietojami, turklāt uzglabājot aizņem maz vietas. Varu kliedēt bažas – ir ērtāki, nekā izskatās, un kājiņas negrimst zemē, lai gan lietoju tos zālē un uz grants seguma. Cena – 17 eiro, ikea.lv.
    Iesaka Ginta Auzniece-Jaunzeme, galvenā redaktore

    Laistīšana bez kreņķiem

    Tā kā dzīvojam Rīgā, bet dārzs atrodas Ozolnieku pusē, agrāk lielas neērtības sagādāja dārza laistīšana. Vasaras vakaros pēc darba vajadzēja braukt laistīt dārzu, un līdz ar to vienmēr bijām ļoti vēlu mājās. Esmu bezgala pateicīga vīram, kurš iegādājās un uzstādīja Gardena Smart ūdens vadības komplektu. Šī sistēma ir lielisks veids, kā laistīšanu kontrolēt no attāluma ar viedtālruņa palīdzību. Nepieciešams tikai interneta pieslēgums. Cena – 239,99 eiro, www.gardena.com.
    Iesaka Indra Ozoliņa, žurnāliste

    Laimīgiem telpaugiem

    Laistīšanas sistēma istabas puķēm Rato&Tubus būs lielisks palīgs zaļo pirkstiņu īpašniekiem. Tā kā man ļoti patīk telpaugi, man pašai ir gan jau podos iebūvētas, gan atsevišķi nopirktas laistīšanas iekārtas, un uzskatu to par ideālu risinājumu – nesanāk augus ne iekaltēt, ne pārliet, jo tie paņem tik daudz mitruma, cik nepieciešams, bet pludiņu mehānisms parāda, kad jāuzpilda tvertne. Cena – 3,79 eiro, cenuklubs.lv.
    Iesaka Madara Rāva-Kalveite, reklāmas projektu vadītāja

    Nost ar insektiem!

    Odu un dunduru slazdā H-Trap iestrādātā melnā bumba saulē uzsilst un izstaro siltumu, kas pievilina kukaiņus, tāpēc tie nemācas virsū cilvēkiem un mājdzīvniekiem, bet taisnā ceļā lido ķērāja virzienā un nonāk krātuvē, no kuras nevar izbēgt. Ierīce iestiprināma zemē ar metāla kāju un darbojas bez ķīmisku vielu vai elektrības līdzdalības. Par šādu dāvanu es pati ļoti priecātos, jo dzīvoju Jūrmalā, kur odi un dunduri ir biezā slānī, turklāt esmu alerģiska, tāpēc labprāt izvairos no kukaiņu kodumiem. Cena – 195 eiro, premout.com.
    Iesaka Madara Rāva-Kalveite, reklāmas projektu vadītāja

    Mazais palīgs

    Groziņš Risatorp, ar ko doties uz dobi pēc ražas vai paņemt līdzi citos dārza darbos, piemēram, saliekot sēklu paciņas. Tā kā tas veidots no caurumota sieta, no tā ērti iztīrīt netīrumus vai nokratīt augsni no sakņaugiem. Cena – 7,99 eiro, ikea.lv.
    Iesaka Madara Rāva-Kalveite, reklāmas projektu vadītāja

    Putniņiem

    Jau kopš bērnības, kad mūsu mājās uz palikšanu ieradās papagailis, kurš piedzīvoja ne vien manu, bet arī mana dēla bērnību, man ir īpašas attiecības ar putniem. Man ļoti patīk tos vērot! Izliekot dārzā putnu barotavu, tādu iespēju būs daudz, turklāt šī Trixie Acorn ar savu māksliniecisko dizainu bagātinās arī vienmuļo ziemas ainavu. Cena – 20,79 eiro, ksenukai.lv.
    Iesaka Laura Nordmane, māksliniece un datorgrafiķe

    Tīrām rokām

    Darbojoties dārzā, ne vienmēr sanāk uzreiz tikt pie civilizētas iespējas noskalot rokas. Feina alternatīva ir ūdens tvertne ar krāniņu – līdzīgas pirms vairākām desmitgadēm bija gandrīz katrā vasarnīcā. Ne tikai praktiski, bet, jāatzīst, arī mazliet šarmanti. Cena – 40,26 eiro, Depo.
    Iesaka Ilze Vīlipa, korektore  

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē