• Kāpēc kaķis apveļas uz muguras, ieraugot savu saimnieku?

    Mājas mīluļi
    Marta Kalniņa
    5. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: r.classen / Shutterstock
    Tu atgriezies mājās pēc smagas darbdienas, tevi iznāk sagaidīt samiegojies kaķis un turpat koridorā uzreiz apveļas uz muguras. Kādi var būt šādas kaķu uzvedības iemesli?
    • Kad kaķiem kļūst pārāk karsts, viņi izmanto ķepu spilventiņus, lai regulētu ķermeņa temperatūru. Ķepu spilventiņi ir viena no vietām, caur kuru kaķis svīst. Tas var darboties arī otrādi. Tā kā mincis caur spilventiņiem un vēderu var saglabāt siltumu, guļot uz muguras saulainā dienā, viņi vienkārši cenšas sasildīties. 
    • Ja tavā mājā dzīvo vairāki kaķi, tad, guļot uz muguras, viņš var sagatavoties aizsardzībai. Paceltas ķepas var signalizēt par to, ka cits kaķis gatavojas uzbrukumam. 
    • Atrodoties pozīcijā vēders uz augšu, tavs mīlulis var vienkārši piesaistīt uzmanību. Kaķi tur ķepas gaisā, gaidot, kad cilvēks atnesīs rotaļlietu, ar kuru paspēlēties. 
    • Ja tev ir gados vecāks kaķis, viņš var vēlēties gulēt uz muguras komforta nolūkos. Kaķiem ar gadiem var rasties locītavu sāpes, un gulēšana uz muguras palīdz mazināt spriedzi.
    • Acīmredzamākais iemesls – tavs mīlulis ir ārkārtīgi priecīgs tevi satikt un steidzas paust uzticību. Gulēšana uz muguras ir ļoti neaizsargāta poza, tāpēc kaķu ķermeņa valodā tas nozīmē, ka viņš tevī nesaskata apdraudējumu. Skatoties uz saimnieku, kaķis var apzināti apgāzties ar vēderu uz augšu, tādējādi paužot savu dziļo pieķeršanos. Dažreiz kaķi burtiski pabāž saimniekam savu vēderu, lai parādītu, cik ļoti viņi ir atslābinājušies. Daži minči pabeidz šo relaksēto pozu ar izstiepšanos, lai patiesi izbaudītu mirkli.
      Gulēšana uz muguras ir lielisks veids, kā piesaistīt saimnieka uzmanību. Tāpēc nākamreiz, kad redzi kaķi guļam ar vēderu uz augšu, velti viņam nedaudz vairāk uzmanības. Parādi savu mīlestību un rūpes un samīļo viņu, jo mincis noteikti pēc tā ļoti ilgojas. 

     

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē