• Kaķis neatlaidīgi cenšas gulēt uz saimnieka kājām vai vēdera. Ko par to saka ticējumi?

    Mājas mīluļi
    Santa.lv
    Santa.lv
    26. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Cilvēki vienmēr centušies izskaidrot nesaprotamo. Lūk, tautas ticējumi, kas mēģina skaidrot, kāpēc kaķis izvēlējies to vai citu vietu miegam tavā gultā.

    Tautas ticējumi par kaķa guļas vietām

    • Kaķis guļ cilvēkam uz kājām. Pēc saspringtas darbadienas daudziem cilvēkiem sāp kājas. Kaķis jūt negatīvo enerģiju no saimnieka ķermeņa apakšdaļas un miega laikā cenšas to noņemt.
    • Kaķis guļ pie cilvēka galvas. Tā tavs mājdzīvnieks rāda savas rūpes un pieķeršanos. Vēl ir variants – kaķis jūt, ka tevi moka galvassāpes, un, uzguļoties tai, cenšas tās mazināt.
    • Kaķis guļ uz cilvēka vēdera. Vai nu dzīvnieks jūt slimības iedīgļus tavā vēderā, vai arī (ja esi sieviete) sajutis grūtniecības iestāšanos.  
    • Kaķis guļ zem tavas gultas. Tas var nozīmēt, ka zem tavas gultas ir negatīvās enerģijas sakopojums, kuru kaķis kaut kā cenšas mazināt. Ja tu maz tici šai versijai, to viegli pārbaudīt. Centies atminēties, kā tu no rītiem jūties? Ja tu pēc miega piecelies noguris, tev sāp mugura un kājas, vajadzētu padomāt par gultas pārbīdīšanu uz citu vietu.

    Vai tiešām kaķi spējīgi sajust grūtniecību?

    Sensenos laikos, kad grūtniecības testu nebija, kaķi tika izmantoti kā grūtniecības noteicēji. Sieviete, kura vēlējās uzzināt, vai viņa ir stāvoklī, uzsēdināja uz vēdera kaķi. Ja kaķis muka prom, dāma negaida bērnu, savukārt, ja kaķis saritinājās uz vēdera kamoliņā, var gaidīt pieaugumu ģimenē.

    Ir gan arī pavisam vienkāršs skaidrojums - kaķiem patīk siltums un cilvēka temperatūra ir augstāka nekā citiem priekšmetiem mājā. Jāatceras, ka kaķis jebkurā brīdī bez vilcināšanās var iemainīt tavu gultu pret vēl siltāku vietiņu pie radiatora.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē