• samazināt maksu par atkritumiem?

    Gribu dzīvot zaļāk
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    20. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    No nākamā gada bioloģiskie atkritumi Latvijā būs jāšķiro obligāti, bet brūnos konteinerus, kas paredzēti bioloģiskajiem atkritumiem, Rīgā un Pierīgā var pieprasīt jau tagad, sazinoties ar savu namu apsaimniekotāju. Bioloģisko atkritumu apsaimniekošana izmaksā par aptuveni 40% lētāk nekā nešķiroto sadzīves atkritumu izvešana.

    Uzsākot šķirošanu, ir jābūt pārliecībai, ka darām to pareizi, jo, ja konteineros būs nepareizi sašķiroti atkritumi, tad tos izvedīs sadzīves atkritumu mašīna un par tiem būs jāmaksā pilnā summa. Ko tad drīkst mest brūnajā bioatkritumu konteinerā?

    Pirmkārt, virtuves pārtikas atkritumus: dārzeņu un augļu atkritumus, tējas un kafijas biezumus, riekstu čaulas un olu čaumalas, sieru, biezpienu, ko nav sanācis apēst, gaļas, zivju un citus dzīvnieku valsts izcelsmes pārtikas produktus, kā arī ēdienu atliekas bez iepakojuma.

    Tāpat brūnajā konteinerā drīkst mest dārza atkritumus (augus, puķes, nopļauto zāli, koku lapas un zariņus līdz 2 cm diametrā). Savukārt nedrīkst mest: šķidros atkritumus ( piens, kefīrs, ievārījumi, jogurti, eļļas), papīru ar dažādu veidu pārklājumiem, jebkāda veida iepakojumu vai maisiņus, apstrādātu koksni, zemi, karstus pelnus, akmeņus, izdedžus, smiltis, grunti, kūdru, augsni, tūjas, asenizācijas atkritumus un, protams, nešķirotus sadzīves atkritumus.

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild Žurnāls Santa.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē