• FOTO: Komponists parāda ilgi meklēto lauku māju. Andris Dzenītis svin dzimšanas dienu!

    Lauku mājas
    Evija Kalnbērza
    23. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Andris Dzenītis savā lauku paradīzē.
    Foto: F64
    Andris Dzenītis savā lauku paradīzē.
    Latviešu komponists Andris Dzenītis šodien svin 46. jubileju. Vairākkārtējs Lielās mūzikas balvas laureāts sirdsmieru rod tālu prom no ikdienas kņadas – savās lauku mājās, kur šodien piedāvājam paciemoties arī jums.

    Komponists Andris Dzenītis lauku māju un hektāru zemes Stradu pagastā iegādājies pirms vienpadsmit gadiem. Mājai vienā pusē ir lauks, otrā – mežs, no kura ik pa laikam iznāk kāda cauna, āpsis, stirna vai zaķis. Garām ved šaurs zemes ceļš, un bieži vien dienā garām nepabrauc neviens auto. Tuvākie kaimiņi ir kilometra attālumā.

    «Savu vietu ilgi meklēju, jo tie laiki, kad māju par sviestmaizi varēja nopirkt, jau bija beigušies,»

    žurnālam «Privātā Dzīve» pērn sacīja Andris Dzenītis. «Iegādājos šo māju no cilvēka, kam tā bija atstāta mantojumā. Šeit esot bijusi muižas kalpu māja, uz tās pamatiem ap pagājušā gadsimta 50. gadiem uzcelta jauna ēka. Kad nopirku, tas bija tāds ruberoīda brīnums. Apkārt bija izgāztuve, un ņēmu talkā kravas auto, lai visu aizvestu,» stāsta viņš. «Bija ūdens akā, elektrība arī, un tas, manuprāt, bija pietiekami, lai izlemtu par pirkšanu. Man ļoti gribējās māju laukos, jo tā ir mana bērnības sajūta. Vecākiem bija dārza māja Pierīgā, un man patika tur ņemties. Tādi īsti lauki ar lopiem un kūts smaku man nepatika. Taču ļoti gribējās būt dabā.

    Par šo pusi gan neko daudz nezināju, taču tagad esmu atklājis – te ir ļoti skaisti, esmu kļuvis par tās patriotu,» teic komponists.  

    Māja pamazām piedzīvojusi pārvērtības – noņemts ruberoīds, viss iztīrīts no padomju laiku paliekām, pērn, uz mājas desmito dzimšanas dienu, saimnieks uzdāvinājis tai pamatīgu kapitālo remontu. «Dzīvojam pirmajā stāvā. Otrajā kopā ar draugiem nododamies elektroniskās mūzikas eksperimentiem, un tur mēdz nakšņot lielie bērni, kad atbrauc ciemos.»

    «Reizēm gribas to Rīgas sabiedrību, citādi tikai ražas novākšanas laikā garām pabrauc daži kombaini, un es viņiem pamāju,» smej Andra sieva Līva. Viņa Andra dzīvē ienākusi, kad mūziķim bijis grūts periods. Mūziķis bija izšķīries no iepriekšējās dzīvesbiedres. «Biju augstā punktā savā radošajā dzīvē, bet privātajā – viszemākajā. Sēdēju lapenītē, malkoju vīnu un pētīju iepazīšanās vietnes. Tur pamanīju Līvu. Satikāmies, parunājāmies. Pazīstami esam trīs gadus, pirms gada septembrī apprecējāmies. Tēva dienā nosvinējām papīra kāzas,» pastāstīja komponists. Pērn pasaulē nāca abu mazulis.  

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē