• FOTO: Ciemos pie Bilzēniem: Vietā, kur dvēsele atpūšas un stārķi pārojas

    Māja
    Zane Piļka- Karaļeviča
    29. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Anete Bilzēna ar vienu no suņiem - Turbo.
    Foto: F64
    Anete Bilzēna ar vienu no suņiem - Turbo.
    Rīgas Zooloģiskā dārza valdes locekle Anete Bilzēna ar ģimeni – vīru uzņēmēju Ati Bilzēnu un dēlu Albertu – saimnieko trīs hektāru plašajā lauku īpašumā Krimuldas pusē. «Te var vienkārši apsēsties un baudīt,» teic Anete.

    Dienā, kad «Privātā Dzīve» viesojas Bilzēnu ģimenes lauku īpašumā, Anetei un Atim ir svētki – kāzu 21. jubileja. «Acīte!» smejas Anete. Atis sievai uzdāvinājis skaistu baltu rožu pušķi, šampanieti un, kā pats atzīst, pasūtījis saulainu laiku.

    Turpat māju tuvumā skaļi klabina no siltajām zemēm atgriezušies stārķi.

    «Pie mums uz elektrības staba vienmēr ligzdo stārķu pāris, tagad viņiem sācies romantiskais periods – riesta laiks. Stārķi ir svētība mūsu mājām, ne velti viņus dēvē par svēteļiem. Šis putns ir arī vējrādītājā uz jumta,» stāsta mājas saimniece.

    «Šo īpašumu iegādājāmies pagājušā gadsimta 90. gados. Meklējām lauku mājas, kas būtu pie ūdens, bet ne pie jūras. Man nepatīk vējš, smiltis. Gribējās būt tuvāk pie dabas, lapu kokiem, pļavām. Šis tomēr ir bijušās muižas īpašums, blakus ir divas liepu alejas, kas savulaik veda uz ezeru no muižas, kas ir kalna galā. Visapkārt gleznaini skati,» priecājas Anete.

    «Gadu laikā visu te esam iekārtojuši tā, kā mums patīk. Daudzas idejas esam pārveduši no ceļojumiem. Un tagad var teikt, ka te ir vieta, kur dvēsele atpūšas,» teic mājas saimniece.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē