• Šodien sākas Zaļā koka Pūķa gads! Kā pievilināt veiksmi visam gadam?

    Ezoterika
    Santa.lv
    Santa.lv
    10. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Savanevich Viktar / Shutterstock
    Lai gan Rietumos jau otro mēnesi dzīvojam jaunajā gadā, saskaņā ar Austrumu Mēness kalendāru jauns gads sāksies tikai 2024. gada 10. februārī pulksten 00.59, kad tiks atzīmēts Ķīniešu Jaunais gads, dēvēts arī par Austrumu Jauno gadu un Mēness kalendāra Jauno gadu. Tad arī beidzot patiešām būs pienācis zaļā koka Pūķa gads. Kā varam pielabināties Pūķim, lai gads būtu veiksmīgs?

    Zaļais koka Pūķis simbolizē enerģiju, atklātību, radošumu un daudzpusību. Atšķirībā no citiem zvaigznāja iemītniekiem Pūķis ir mītisks dzīvnieks, kurš taustāmajā pasaulē nepastāv – tas nāk no fantāziju valstības un dod priekšroku tiem, kas uzdrošinās sapņot, ir atvērti pārmaiņām un tic saviem spēkiem un veiksmei. Tā kā veiksmes nekad nevar būt par daudz, aplūkojam tradīcijas tās piesaistīšanai Jaunajā gadā. 

    Kā pievilināt veiksmi zaļā koka Pūķa gadā

    • Gada krāsas
      Zaļā krāsa. Par godu pašam zaļajam Pūķim. Krāsa, kas simbolizē mieru, harmoniju un atklātību. Zaļā krāsa arī piesaista bagātību un veiksmi.
      Dzeltenā un zelta krāsa. Dzeltenā krāsa Ķīnā tiek dēvēta par imperatoru krāsu. Krāsa, kas piesaista labvēlīgus likteņa pavērsienus, veiksmi un labklājību.
      Sarkanā krāsa. Sarkanajai krāsai ir īpaša nozīmē ķīniešu kultūrā – tā simbolizē laimi, veiksmi un pārticību. Ķīnieši Jaunā gada sagaidīšanas svinībās tērpjas jaunā sarkanā apģērbā, kas simbolizē jaunu sākumu, un arī mājokli dekorē ar sarkaniem rotājumiem. Ķīniešu mitoloģijā pūķi nereti tiek attēloti sarkani, tāpēc Pūķa gads bez sarkanās krāsas nav iedomājams.  
    • Gada veiksmes talismans
      Nefrīts. Šis zaļais akmens simbolizē veiksmi, harmoniju, cēlsirdību, patiesību un bagātību. Uzskata, ka nefrītam piemīt spēja atvairīt negatīvo enerģiju. 
    • Gada telpaugi
      Bambuss. Šis augs simbolizē izturību, pieticību, ilgmūžību un spēju pielāgoties pārmaiņām.
      Naudas koks. Zaļā koka Pūķa gadam īpaši atbilstošs istabas augs, jo ir ne tikai Pūķa krāsā, bet arī ietver tā koka dabu. Naudas koks nes veiksmi, pozitīvu noskaņojumu, harmoniju un tiek saistīts ar finansiālu labklājību. 
      Orhideja. Šis trauslais augs simbolizē tīrību, eleganci, pārticību, veiksmi un auglību. 
    • Kā sagatavoties svētkiem
      Tradicionāli pirms Jaunā gada svinībām ķīnieši veic lielo mājas ģenerāltīrīšanu, lai sagaidītu Jauno gadu tīrā mājoklī, tādējādi simboliski sākot jaunu dzīvi. Ja arī tu vēlies iepriecināt zaļo koka Pūķi, vari sarīkot lielo sestdienas tīrīšanu. 
    • Ko likt galdā
      Ķīnieši Jaunā gada sagaidīšanas svinībās klāj bagātīgu galdu, kurā liek dažādus ēdienus ar simbolisku nozīmi gan vadoties pēc to izskata, gan nosaukuma. Ja vēlies atzīmēt Pūķa gada sākumu, vari pagatavot pavasara rullīšus – kā var nojaust pēc nosaukuma, tie simbolizē pavasari, kura sākumu atzīmē Austrumu Jaunajā gadā. Tāpat vari celt galdā pelmeņus – tie simbolizē veiksmi un pārticību. 

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē