• Kā atbrīvoties no skumjām?

    Ezoterika
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    13. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: simona pilolla 2 / Shutterstock
    Skumjas rodas no nepiepildītām vēlmēm. Atbrīvojoties no skumjām, tavā dzīvē ienāks prieks un tu vieglāk pievarēsi ikvienas grūtības.
    • Skumju avots ir bailes mani nemīl, tās ir signāls par sarežģījumiem savstarpējās attiecībās – nesaskaņām ar mīļoto cilvēku, asāka vārdu pārmaiņa ar kolēģi, domstarpības ar bērnu. Skumjas piezogas arī brīdī, kad nav sanācis tā, kā cilvēks vēlējies. Skumjas parasti pavada vilšanās, pazemojums, neapmierinātība un citas nepatīkamas sajūtas. 
    • Katrs savu reizi ir saskumis, juzdamies nesaprasts, nenovērtēts, vīlies, bet, ja skumjas nerimst, tās, kā sniega bumba, veļoties no kalna, kļūst arvien lielākas un sirdi plosošākas. Bet – kur skumjas, tur asaras! Asaras ir dabisks ceļš, kā organisms aizskalo sāpes un atvieglo sirdi, taču, ja cilvēkam pārlieku bieži acis ir slapjā vietā – man ir slikti, man dara pāri, mani neviens nemīl –, var pasliktināties redze, ilga raudāšana nogurdina un atņem spēkus. 
    • Raudulīgs cilvēks sevi žēlo. Viņš vēlas, lai citi viņu pasaudzē, mierina, bet, ja tā nenotiek, kļūst dusmīgs un neapmierināts. Arī izdegšanas sindroms ir sevis žēlošana – cilvēks strādājis līdz spēku izsīkumam, bet neviens viņa veikumu nav novērtējis. Tā vietā, lai viņš atpūstos, nodarbotos ar fiziskām aktivitātēm un atjaunotu fiziskos spēkus, viņš sāk sevi žēlot. 
    • Tieksme pēc alkohola rodas, kad skumjas pārsniegušas kritisko atzīmi. Skumjas liecina par nespēju atrisināt savas pro­blēmas, izrauties no vides, kurā cilvēks nejūtas komfortabli. Ārēji varbūt šķiet, ka sieviete ir laimīga – viņai ir mīlošs vīrs, labi bērni –, viņa arī nesūdzas citiem par savu dzīvi, bet attiecībās jūtas nebrīva, jo vīrs viņu ierobežo, kontrolē katru soli. Tā kā tiek apspiesta viņas brīvā griba, sievietē krājas skumjas, un, neredzot izeju no zelta būrīša, viņa pamazām sāk dzert.
    • Skumjām pretējā īpašība ir cietsirdība. Skumjš cilvēks, kas sevī slāpē cietsirdīgas dusmas, vai nu cieš no alkohola atkarības, vai var saslimt. Ilg­stošas skumjas var pāraugt depresijā, tās var provocēt veģetatīvās distonijas lēkmi. Arī glaukomas, tūskas, osteoporozes, galvassāpju, galvas reiboņu sekas var būt skumjas. Vīriešiem neremdināmas skumjas var radīt seksuālas problēmas. 

    Kā tikt vaļā no skumjām?

    • Lai atbrīvotos no skumjām, vispirms jāsaprot, kas šīs emocijas raisījis, ko skumjas cenšas tev pavēstīt. Kad mācību stunda saprasta, piedod cilvēkam, kas tevī raisījis skumjas.
    • Lūdz piedošanu arī tiem, kam esi nodarījis pāri, – ja tevī iemājojušas skumjas, tas nozīmē, ka tu ar savām žēlabām, slēgto cietsirdību kādam esi nodarījis pāri.
    • Piedod savam ķermenim, kas fiziski cietis no stresa. 
    • Vienkāršākais paņēmiens, kā atbrīvoties no skumjām, ir iztēlē atvērt durvis un tās palaist kosmosā. Vari skumjas uzzīmēt uz papīra un to sadedzināt. 

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē