• Bērnu psihologs Konstantinovs atklāj, kā cīnīties ar bērnu atkarību no ekrāniem

    Nils Konstantinovs
    Santa.lv
    Santa.lv
    9. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Raidījuma «Ģimene burkā» dalībnieku Livču ģimenes bērni arvien aktīvāk mājās lieto viedierīces, kas kādā brīdī ir sācis dot signālus, ka veidojas atkarība. Ciemos ir atnācis eksperts Nils Sakss Konstantinovs, kurš ģimenei dod gana vērtīgus padomus gan telefona satura lietošanā, gan arī metodēs, kā piesaistīt atvases uzmanību, kad tā ir iegrimusi telefona ekrānā.

    «Ir skaidri redzamas dažādas problēmas, ar kurām vecāki mēdz sastapties, ja bērnam veidojas atkarība no viedierīcēm. Kaut arī ir vienošanās par konkrētu laika limitu, visbiežāk pienāk brīdis, kad bērni prasa papildus laiku. Pamanīju, ka pastāv atšķirības, kā katrs vecāks menedžē šo lietu,» komentē Nils Sakss Konstantinovs.

    Bērniem smadzenes attīstās ļoti ātri, līdz ar to tās ir ļoti jutīgas pret apkārtējās vides kairinājumiem un ietekmēm. Tas ir jāņem vērā, plānojot, kādas aktivitātes ir piemērotas viņu vecumam.

    «Kopumā vislabākā prakse ir piešķirt jebkuru ekrāna laiku nevis kā kaut ko, kas viņam pienākas, bet gan kā privilēģiju, kas viņam jānopelna. Bet noteikti tā nevar būt bērna vienīgā motivācijas sistēma.»

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē