• Vīrieti tiesā par tualetes poda zādzību. Kas viņu sagaida?

    Kriminālā pasaule
    Estere Jansone
    4. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Giorgio Trovato/Unsplash
    Kāds zaglis iekūlies pamatīgās nepatikšanās pēc tam, kad nozadzis 18 karātu zelta tualetes podu, kas atradies Vinstona Čērčila bērnības mājā.

    Lielbritānijā notiesāts vīrietis, kas 2019. gada septembrī nozadzis 6 miljonus eiro vērtu zelta tualetes podu. Tas bija izlikts kā daļa no itāļu mākslinieka Mauricio Katelāna izstādes «Uzvara nav variants». Šī grandiozā mākslas izstāde tika rīkota 18. gadsimta sākumā celtajā Blenemas pilī, kur savulaik dzimis kādreizējais Lielbritānijas premjerministrs Vinstons Čērčils.

    18 karātu zelta tualetes pods nebija vienkāršs muzeja eksponāts. Tas bija pieslēgts kanalizācijai un ūdens padevei. Šīs mākslas instalācijas nosaukums bija «Amerika» un to kāds patiešām varēja izmantot, ja vien vēlējās. Iepriekš, 2016. gadā tualetes podu varēja aplūkot prestižajā Gugenheima muzejā, Ņujorkā, taču Lielbritānijas iznāciens beidzās bēdīgi.

    Īpatnējā ekspozīcija ar zelta podu tika ierīkota blakus istabā, kur savulaik pasaulē nāca Čērčils. Interesentiem izdevās aplūkot podu vien dažas dienas – drīz vien to nozaga četru zagļu grupējums. Tā kā pods bija pieslēgts ūdens padevei un kanalizācijai, tad zādzība beidzās arī ar plūdiem un milzu postījumiem pilī.

    Par vērtīgā mākslas darba zādzību un nodarītajiem postījumiem tiesas priekšā stājās 39 gadus vecais Džeimss Šīns no Lielbritānijas, kurš ir atzīts par vainīgu noziegumā. Viņš tiesā piedalījās ar videozvana palīdzību, jo patlaban izcieš cietumsodu par traktoru un dārgu trofeju zādzībām. Viņam jau šobrīd ir piespriests 17 gadus ilgs cietumsods.  

    Nākamā gada ziemā tiesās pārējos trīs iesaistītos zagļus.

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē