• Kā klājas Mirdzai Zīverei? Leģendārajai dziedātājai 70. Apsveicam!

    Svētki
    Evija Kalnbērza
    20. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mirdza Zīvere
    Foto: Natalja Golubova
    Mirdza Zīvere
    «Cipars ir iespaidīgs, bet svinības man nepatīk, būšu tur, kur siltāk,» pirms savas apaļās jubilejas, kas svinama šodien, noslēpumaina bija dziedātāja Mirdza Zīvere.

    «Dosimies pagarināt vasaru. Tepat Eiropā, bet kur siltāks. Manas svinības būs saules baudīšana ģimenes lokā. Mans cipars jau ir tāds iespaidīgs un vērienīgs, un dzīve ir absolūti piepildīta, taču ar gadiem lielas svinēšanas vairs īsti neiet pie sirds,» žurnālam «Privātā Dzīve» sacīja dziedātāja Mirdza Zīvere.

    «Dzīve rit savu gaitu. Lai gan jau ilgi jau nestrādāju oficiālu darbu, man vienmēr atrodas, ko darīt, un dienas paiet nemanot. Ikdienas rūpes jau nevar izvērtēt.» Dziedātāja pastāstīja – puse nedēļas viņai paiet Rīgā, puse – savās brīvdienu mājās Ģipkā, kur pa logu var vērot mūžam mainīgo jūru un debesis. «Te vienmēr ir, ko baudīt un just. Šodien pat lieli viļņi ar baltām putām,» priecājās Mirdza.

    «Dārza darbi ir vīra pārziņā, es atbildu par ražas pārstrādi. Nezinu, vai man tas patīk, bet kādam tas jādara.

    Nu, tāda rāma, normāla dzīve man ir šobrīd…» pasmaidīja jubilāre.

    «Sekoju līdzi visiem aktuālajiem notikumiem, ko diemžēl savos septiņdesmit nevaru ietekmēt. Būtu daudz jaunāka, tad – kas zina. Varbūt ietu politikā,» nosmēja Zīvere. Brīvajos brīžos viņa daudz lasa, parasti detektīvliteratūru un biogrāfiskus romānus. «Nupat pabeidzu biezo Ilonas Balodes biogrāfisko grāmatu «Ielu muzikantu piezīmes». Iedomājos to izlasīt, jo atceros Ilonu no tiem laikiem, kad viņa filmējās dziesmas «Ja tu man esi» videoklipā. Pazīstu arī vairākus mūziķus, kas pieminēti grāmatā. Nu, ļoti daudz viņa sarakstījusi, bet ja cilvēkam stāstāmais tā plūst…  Tomēr pievārēju. Smaga gan tā grāmata ir, tāpēc nekur līdzi nevadāju,» atzina Mirdza.  

    Pagājušā gadsimta 70. un 80. gadu estrādes dīva pirms gada izbaudīja sen nebijušas izjūtas. Tieši savā dzimšanas dienā pēc ilgu gadu pārtraukuma atgriezās uz skatuves un izpildīja sava vīra Zigmara Liepiņa dziesmas ar pašas rakstītiem tekstiem programmā «Par svarīgo», kura izskanēja vairākos koncertos.

    «Tas bija bezgala aizkustinoši, silti un jauki. Brīnišķīgi, ka tiku sagaidīta ar tādu atsaucību un mīlestību. Koncertos tā tiešām bija liela, cilvēki man pat rakstīja zīmītes un vēstules. Kas gan var būt jaukāks man, cilvēkam, kurš kāpj uz skatuves!» sacīja dziedātāja. Viņa savos tekstos ielikusi to, kas Mirdzai ir pats svarīgākais šajā dzīvē – mīlestība un ģimene. Pirms gada kādā intervijā viņa sacīja, ka sev novēl pēc iespējas ilgāk nodzīvot ar savu Zigīti. Tagad viņa teic: «Man svarīgs ir miers visās tā izpausmēs. Gan sevī, gan cilvēkos. Savstarpēja sapratne ģimenes un arī valsts, un pasaule lokā, neaizlaist to postā. Galvenais, lai visiem ir labi.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē