• Hipsterīgajā festivālā «Laba Daba» īpašais viesis būs britu regeja grupa «Mungo’s Hi Fi»

    Festivāli
    Estere Jansone
    13. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes attēls
    Priecīgas ziņas regeja un ska mūzikas cienītājiem. Hipsterīgajā mākslas un mūzikas festivālā «Laba Daba» šogad par patīkamu gaisotni rūpēsies Glāzgovas regeja kolektīvs «Mungo’s Hi Fi». Tāpat arī zināmi pašmāju mūziķi, kas kāps uz festivāla skatuvēm.

    Lai gan Lielbritānija nav regeja dzimtene, tomēr te Jamaikas kultūra aug un plaukst. Līdz ar apjomīgu Jamaikas imigrantu ierašanos Lielbritānijā pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados, tie sev līdzi atveda arī Jamaikas mūziku. Tā britu kultūrā iesakņojās ska un regeja dziesmu ritmi un tiem neatņemamā «soundsystem» kultūra – Jamaikai tipiskās tematiskās diskotēkas ar pašbūvētām skandām un dejām līdz rīta gaismai. «Mungo’s Hi Fi» ir veiksmīgi šo tradīciju turpinātāji – 2000. gadā dīdžeja un producenta Daga Peina (Doug Paine) izveidotā soundsistēma paliek uzticīga Jamaikas mūzikas specifikai. Gadu gaitā kolektīvs radījis savu ierakstu izdevniecību «Scotch Bonnet Records» un tā sastāvā šobrīd ir četri mākslinieki, kuri gan kopā, gan atsevišķi pārstāv «Mungo’s Hi Fi». Apvienība sadarbojusies un turpina strādāt ar citiem žanra pārstāvjiem, tajā skaitā Max Romeo, «Dreadsquad», Major Lazer, General Levy, Tippa Irie, Warrior Queen, Kalbata, Congo Natty, solisti Evu Lazarus un daudziem citiem. Līdz šim izdoti desmit albumi un «Mungo’s Hi Fi» skaņdarbi atskaņoti miljoniem reižu gan «Youtube», gan citās straumēšanas platformās. «Mungo’s Hi Fi» papildina festivāla ārvalstu mākslinieku klāstu līdztekus jau izziņotajam Islandes elektroniskās mūzikas kolektīvam «GusGus».

    Kā pirmos no pašmāju mūziķiem festivāls izziņo apvienības «Dzeltenie pastnieki», «Laika Suns», «Rīta stienis», «Jakob Noiman Festival Band», «Inokentijs Mārpls», «Baložu pilni pagalmi», «Nostra», «Voiceks Voiska», «All Day Long», «Depustūtes», mūziķi Elizabeti Balčus, kā arī pavisam jaunu, taču pieredzējušu mūziķu projektu «Dīkstāve».

    Mūzikas un mākslas festivāls «Laba Daba» jau trīspadsmito reizi norisināsies LU atpūtas kompleksā «Ratnieki» Līgatnes pagastā, šoreiz – no 12. līdz 14. jūlijam. Uz piecām skatuvēm uzstāsies vairāk nekā piecdesmit mūzikas apvienību un dīdžeju, kā arī būs skatāmas vismaz desmit teātra izrādes, performances un dzejas lasījumi, daudz kino, radošās darbnīcas, sporta spēles, amatniecības tirgus, dzīvo sapņu dārzs un daudzas citas norises.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē