• FOTO: Gacho ar bērnības draugiem apceļojis Itāliju – 2500 kilometru 10 dienās

    Atpūta
    Gita Vīksne
    16. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO PRIVĀTĀ ARHĪVA, INSTAGRAM
    Hiphopa mūziķis astoņu bērnības draugu kompānijā ar motocikliem veikuši tradicionālo izbraucienu, šoreiz apskatot Itālijas āres.

    «Ik gadu dodos divu nedēļu ilgā motociklu braucienā pa Eiropu, aptverot piecas līdz septiņas dažādas valstis. Tikai pērn tas izpalika, toties ar moci apbraucu apkārt Latvijai. Arī šobrīd Covid-19 dēļ šķērsot dažādu valstu robežas ir sarežģīti, tāpēc izlēmām apceļot tikai vienu valsti,» PDz atklāj hiphopa mūziķis Gacho jeb Gatis Irbe, kurš tikko ar Harley-Davidson motociklu mērojis 2500 kilometru apkārt Itālijai.

    «Ceļā devos kopā ar bērnības draugiem, kuriem motocikls ir brīvdienu braucienu hobijs, un Itāliju izvēlējāmies, jo tur ir daudz ko redzēt. Lai gan šajā valstī ar motociklu jau biju braucis, šī bija pirmā reize, kad apskatīju, piemēram, skaisto Romu. Jau tagad esmu izlēmis, ka noteikti turp došos vēlreiz,» apņēmīgi saka Gatis.

    Lai apbrauktu Itāliju, jau laikus kompānija savus motociklus ar fūri aizsūtīja uz Romu. Atpakaļ braucamie tika atgādāti tāpat, kamēr paši braucēji uz dienvidzemi lidoja.

    «Līdz ar močiem uz Itāliju tika aiztransportētas arī mūsu drēbes. Plus 37 grādos gan daudz drēbju nevajag – vienus šortus, desmit apenes un pāris maiku,» smejoties teic mūziķis.

    Savu braucienu kompānija sāka un arī noslēdza tieši Itālijas galvaspilsētā Romā, pa piekrasti apbraucot apkārt visai Itālijai.

    «Desmit dienās – aptuveni 2500 kilometru. Nav daudz. Esmu no tiem, kas var bez apstājas rullēt ilgi. Ja draugi komfortabli jūtas, nobraucot 300, es labprāt braucu 600 un pat 700 kilometru vienā reizē. Protams, lielā kompānijā šāds brauciens vienmēr ir neliels izaicinājums. Jāmāk rast kompromisus, nesastrīdoties par sīkumiem. Mums paveicās, lielu nesaprašanos nebija,» atklāj Gatis.

    Viņš atzīst, ka vienu brīdi pārējos uz brīdi pametis. «Draugi vairāk gribēja izbaudīt ekstrēmas izjūtas, ko sniedz ātrs brauciens pa serpentīniem, savukārt es vēlējos atpūsties no šī papildu adrenalīna. Pa serpentīniem var braukt trīs četras dienas, taču vienā brīdī tas man sāka apnikt. Paziņoju puišiem, ka uz vienu dienu no viņiem atraušos un apskatīšu Itāliju, braucot pa citiem ceļiem,» atminas mūziķis.

    «Braucu ar Harley-Davidson motociklu. Manuprāt, tas nozīmē zināmu briedumu. Piekrītu teicienam, ka ir daudz dažādu motociklu, un tad ir Harley-Davidson,» saka Gatis.

    «Vairs īsti neatceros, kurā gadā ieguvu motocikla vadīšanas tiesības, taču braucu ar moci jau vairāk nekā astoņus gadus. Man ir bijis arī tā, ka esmu ar motociklu braucot kritis un ticis vests uz slimnīcu. Atceros, ka ārstu komentārs toreiz bija – o, vēl viens orgānu donors ieradies! Itālijā neko tādu nepiedzīvoju,» atzīstas mūziķis.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē