• «Bārbija» kļūst par gada ienesīgāko filmu

    Kino un TV
    Ziņu aģentūra LETA
    5. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Kinofilma «Barbie» («Bārbija») oficiāli kļuvusi par šā gada ienesīgāko filmu, jo ir pārspējusi līdzšinējās rekordistes «Super Mario Bros» («Super Mario brāļi») kases ieņēmumus, liecina jaunākās aplēses.

    «Bārbija» pasaulē nopelnījusi 1,38 miljardus dolāru, tagad apsteidzot «Super Mario brāļus», kas nopelnījuši 1,36 miljardus dolāru.

    Lielā mērā pateicoties «Bārbijai», ASV vasaras kino kases ieņēmumi pirmo reizi kopš pandēmijas pārsnieguši četru miljardu dolāru atzīmi.

    Analītiķi pat neprognozēja, ka tiks sasniegta šī robežšķirtne, tomēr, pateicoties «Bārbenhaimera» panākumiem – «Bārbijas »un «Oppenheimer» («Openhaimers») vienlaicīgai iznākšanai uz lielajiem ekrāniem -, tika pārspēti pagājušā gada kopīgie ieņēmumi, kas bija 3,4 miljardus dolāru lieli.

    Filma «The Equalizer 3» («Stabilizators 3») aizvadītajā nedēļas nogalē kļuvusi par vēl vienu vasaras hitu, ASV un Kanādā trīs dienu laikā nopelnot 34,5 miljonus dolāru.

    Tiesa gan, noskaņojums Holivudā ir bažīgs par iespējamo ieņēmumu kritumu atlikušajā gada daļā, jo Holivudas streika dēļ  tādām lielbudžeta filmām kā «Dune: Part II (»Kāpa: Otrā daļa") un «Kraven the Hunter» («Mednieks Kreivens»), kā arī filmas «Ghostbusters: Afterlife» («Spoku mednieki: Viņā pusē») sīkvelam pirmizrādes pārceltas uz 2024.gadu.

    Streika dēļ aktieriem liegts piedalīties filmu reklāmas pasākumos.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē