• Aplūko gada vērienīgākās filmas «Pansija pilī» aizkadrus! Tur spēlē spožākās zvaigznes

    Kino
    Elza Krūmiņa
    16. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Filma «Pansija pilī»
    Foto: Publicitātes attēls
    Filma «Pansija pilī»
    Jau nākamnedēļ pirmizrādi piedzīvos daudzsēriju filma «Pansija pilī». Filma tapusi pēc Anšlava Eglīša romāna, kas sarakstīts, autoram atrodoties trimdā Holivudā.

    Vēsturiskā komēdija «Pansija pilī» ataino vienas vasaras notikumus pagājušā gadsimta 30. gadu sākumā, kad rakstnieks Viktors Eglītis no valsts dāvanā saņem vācbaltu barona nolaistu un izdemolētu muižu ar visiem tās kalpotājiem. Rakstnieku ģimene sāk muižas atjaunošanas darbus, vienlaikus tajā atverot pansiju, kas kļūst par apkārtnes iedzīvotāju, pagātnes rēgu, pilsētas viesu un latviešu inteliģences attiecību krustpunktu. Skatītājiem būs iespēja ceļot laikā un ieskatīties 20. gadsimta 20.-30. gadu Latvijā un satikt tā laika prominentās kultūras personības.

    Daudzsēriju filmu veidos septiņas aktierkino sērijas, kuru režisori ir Andis Mizišs, Marta Elīna Martinsone un Dāvis Sīmanis, un astotā – dokumentālā sērija, kas vēstīs par rakstnieka Eglīša dzimtas likteni un vēsturisko Inciema muižu; šīs sērijas režisors ir Gints Grūbe.

    Galvenajos tēlos iejutušās gan daudzas mūsdienu teātra un kino leģendas, gan arī jaunie aktieri. Rakstnieku Viktoru Eglīti  atveidos Gundars Āboliņš, Anšlavu Eglīti – jaunais aktieris Rihards Zelezņevs, gleznotāju Hildu Vīku – aktrise Dana Bjorka. Muižas ļaudis filmā būs Juris Strenga, Lāsma Kugrēna, Kaspars Znotiņš, Dace Everss, Jānis Jarāns, nomnieku ģimeni atveido Guna Zariņa un Vilis Daudziņš. Filmas septiņās aktierkino sērijās piedalās arī Olga Dreģe, Ģirts Jakovļevs, Ivars Kalniņš, Alise Dzene, Kaspars Dumburs, Artūrs Skrastiņš, Inese Kučinska, Jēkabs Reinis, Gatis Maliks, Lauris Dzelzītis, Edgars Ozoliņš, Ilze Trukšāne, Agnese Jēkabsone, Kaspars Gods un daudzi citi lieliski aktieri. Uz ekrāna tiks atdzīvināti vairāki  vēsturiski romāna prototipi – mākslinieks Romans Suta, dzejnieks Edvarts Virza, māksliniece Aleksandra Beļcova.

    Anšlavs Eglītis šo romānu uzrakstīja trimdā ar laika distanci – 1962. gadā, dzīvojot Amerikā un aktīvi darbojoties Holivudā.

    «Pansija pilī» Eglītim ir bijusi kā laika mašīna, kas ļāvusi atgriezties jaunībā un vēlreiz izdzīvot vasaras notikumus Inciemā.  Ne velti ievadā Anšlavs Eglītis rakstīja, ka «senā, gaišā pasaule atveras, senie jaukie ļaudis ir atkal visapkārt, un es redzu tos tik dzīvi, ka tagadne izbālē un liekas nenozīmīga.»

    Pirmās  divas daudzsēriju filmas «Pansija pilī» sērijas pirmizrādi piedzīvos jau 22. janvārī kinoteātrī «Splendid Palace».

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē