• 4 iemesli, kāpēc tavs kaķis ir apsēsts ar kurpēm

    Interesanti
    Santa Kraukle
    12. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Visi kaķu saimnieki zina, ka viena no murrātāju lielākajām vājībām ir apavi. Viņi tos labprāt osta, laiza, zog un dažreiz pat izvēlas par guļamvietu. Tev kā sevis cienošam kaķa saimniekam noteikti ir vismaz viena teorija, kas izskaidro dzīvnieka apsēstību ar kurpēm. Laiks noskaidrots, kā ir patiesībā, un atšķetināt šo mistēriju reiz par visām reizēm.

    Drošības sajūta

    Gluži tāpat kā suņiem, arī kaķiem oža ir viena no spēcīgākajām maņām, ar kuras palīdzību tie uztver pasauli. Tā viņiem ir desmitiem reižu jaudīgāka nekā cilvēkam un ļauj nolasīt informāciju par jebkuru tuvumā esošo dzīvnieku un cilvēku. Mazie peļu junkuri pēc dabas ir ļoti ziņkārīgi, tāpēc labprāt meklē jaunas smaržas, taču tikpat ļoti viņus piesaista arī pazīstamās un mīļās. Tās kaķiem sniedz drošības sajūtu. Tavas kurpes, sevišķi pēc garas dienas, kaķa acīs ir kā laimes krātuve, kas piesūkusies ar viņam pazīstamu un nomierinošu smaržu. Tieši tāpēc murrātāji nereti izvēlas apavus ar visstiprāko aromātu. Savukārt dienās, kad vairāk laika pavadi ārpus mājas, viņi par guļvietu labprāt izvēlās tavu apavu plauktu vai skapi. Tas tāpēc, ka pat atrašanās tavu kurpju tuvumā viņiem sniedz pozitīvas emocijas.

    Teritorijas iezīmēšana

    Kaķi ne tikai labprāt uz kurpēm guļ, tās laiza vai osta, bet arī gar tām rīvējas. Šī kaķa uzvedība skaidrojama ar vēlmi iezīmēt teritoriju. Jā, arī tevi! Dzīvnieka ķermenis vairākās vietās, tai skaitā vaigu rajonā, ir klāts ar dziedzeriem, kas izdala tikai konkrētajam kaķis specifisku smaržu. Glaužoties gar lietām, viņš tās ierīvē ar savu aromātu, dodot citiem dzīvniekiem vēsti, ka tā ir viņa teritorija. Tagad, kad redzēsi, ka murrātājs naski rīvējas gar taviem apaviem, zini, ka šādi viņš visiem vēlas paziņot, ka esi viņa privātīpašums. Turklāt kaķim patīk ne tikai tava, bet arī pašam sava smarža, kas tāpat sniedz viņam drošības un komforta sajūtu. Šo abu aromātu kombinācijai kaķa prātā ir milzīgs spēks, kas kā magnēts pievelk dzīvnieku, ļaujot viņam justies mīlētam un drošībā. Jo ko gan citu (neskaitot pilnu ēdiena bļodu) vēl laimīgai dzīvei vajag?!

    Rotaļas

    Noteikti esi pamanījis, ka auklas – garākas un īsākas – kalpo kā lieliski izklaides objekti. Kaķis no sirds novērtēs, ja iesaistīsies aukliņas spēlē, ļaujot viņam skriet tai pakaļ kā negudram, taču viņam nav nekādu problēmu ar to izklaidēties arī paša spēkiem. Tikai esi vērīgs, jo šāda spēlēšanās ar kurpju šņorēm ātri vien var iziet no rāmjiem un beigties ar sabojātiem apaviem. Lai izvairītos no šāda scenārija, novelkot sienamos apavus, auklas vienmēr atstāt iekšpusē. Ja tas nepalīdz, tad centies ikdienā ieplānot vairāk laika rotaļām ar mājas mīluli. Tas palīdzēs dzīvniekam atbrīvoties no sakrātās enerģijas, savukārt tev satuvināties ar savu četrkājaino draugu.

    Siltums

    Kaķi un siltums ir kā cimds ar roku. Ne velti viņi labprāt stundām ilgi gozējas vasaras siltajā saulītē, ziemā guļ uz radiatoriem, bet no rītiem, kad celies uz darbu, naski ierušinās gultas siltākajā pusē. Tāpat ir arī ar kurpēm – viens no iemesliem, kāpēc murrātājs uzreiz pēc tavas atgriešanās mājās jau steidz iekārtoties uz tavām tikko novilktajām kurpēm, ir tāds, ka tās ne tikai ož pēc tevis, bet arī ir ļoti siltas. Ja tava smarža vien, kas izdalās no dienas laikā valkātajiem apaviem, dzīvniekam liek justies drošībā un mīlētam, iedomājies, kādā ekstāzē viņš ir, kad tam komplektā nāk vēl arī siltums.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē