• Pussaldais plūmju vīns

    Mājas vīns
    Ieva
    Ieva
    12. augusts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Pussaldais plūmju vīns
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Pussaldais plūmju vīns
    Gluži īpaša, divdesmit gados vairākkārt pārbaudīta pussaldā vīna recepte, kas nākusi no Limbažu puses. Izmēģini!
    Sarežģītība
    Augsta
    Izmaksas
    Augstas

    Recepte 20 l balonam:

     

    Padomi:

    • Vīnu bojā divas lietas – baktērijas un skābeklis. Viena no svarīgākajām lietām vīna darīšanā ir tīrības ievērošana.
    • Kādreiz rūgšanas process nesākas vai apstājas par agru. Varbūt ir par daudz cukura – tad vīnu var atšķaidīt ar ūdeni un pievienot vēl raugu. Ja vieta par vēsu, vīns jāpārvieto siltākā vietā, un otrādi. Vēl kādreiz var pielikt papildu rauga barību vai raugu. Bet, kad sāk rūgt, vīnu lieki netraucē!
    • Ir augļi un ogas, no kurām labi sanāk tīrs vīns – piemēram, vīns tikai no upenēm, tīrs ābolu, ķiršu vai plūmju vīns. Savukārt jāņogas labāk garšo ar kaut ko kopā, piemēram, ar upenēm, dzērvenēm vai mellenēm. Brūklenes arī – vienas pašas vīnam tās ir pārāk rūgtas, bet kopā ar āboliem vai bērzu sulu – ļoti labas! Sausajam sarkanvīnam ļoti piemērotas ir mellenes.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē