• Kraukšķīgs, sulīgs gabaliņš! 8 padomi gaļas cepšanai uz pannas.

    Pamatēdieni
    Dagnija Zīverte
    Dagnija Zīverte
    2. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Jēra karbonāde ar dārzeņiem un Bernēzes sviestu recepte
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Jēra karbonāde ar dārzeņiem un Bernēzes sviestu recepte
    Kā pārliecināties, ka gaļas uz pannas nepiedegs, bet izdosies sulīga, ar kraukšķīgu garoziņu? Seko šiem padomiem un tev tas izdosies katru reizi!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    1 vērtējums
    5/5

    1. Triks, kas grilētu gaļu padarīs īpaši sulīgu un maigu!

    Lai grilēta gaļa katru reizi izdotos sulīga un maiga, to (arī pirms marinēšanas) uz brīdi izmērcē vieglā sodas ūdenī! Ja iecerēts gatavot vienu steika vai karbonādes gabaliņu, to var ar sodas ūdeni apziest no ārpuses. Šašlikam paredzētus gabaliņus var iemērkt šādā ūdenī, savukārt ja gatavo malto gaļu (piemēram, šiškebabus), tajā kādu ēdamkaroti var iemaisīt. Uz puskilogramu gaļas pietiks ar šķipsniņu (ceturtdaļtējkarote līdz pustējkarotei, ne vairāk) sodas, kas izšķīdināta ēdamkarotē ūdens, jeb 3 g sodas uz  20 ml ūdens. Soda paaugstina gaļas pH līmeni, kas gaļasšķiedrām liek kļūt vaļīgākām. Šādi gaļā labāk uzsūcas marināde un gaļa arī nezaudē šķidrumu – karsējoties sulas paliek gaļā! Sodai ļauj gaļā ievilkties vismaz 15 minūtes.

    2. Ja gaļu pirms cepšanas apvārtīsi miltos vai rīvmaizē, panējumam vispirms ļauj savilkties – notur istabas temperatūrā vismaz 5 – 10 minūtes. 

    3. Cepot gaļu uz pannas ar teflona pārklājumu, ņem vērā

    Nākamreiz, kad teflona pannā apcepsi gaļas gabaliņus vai, piemēram, lasi ar ādiņu, pamēģini ietaukotā pannā ieklāt cepamo papīru! Šādi gaļa un zivs āda nepiedegs un nepieraus pie pannas, bet pārklāsies ar brūnu kraukšķīgu kārtiņu! Tomēr vislabāk gaļu cept nerūsējošā metāla pannā ar biezu dibenu vai arī čuguna grilpannā. 

    4. Neliec pannā aukstu gaļu! Pirms cepšanas paturi to istabas temperatūrā vismaz 20 minūtes. Šādi gaļa izcepsies vienmērīga un būs maigāka, vieglāk sakošļājama. 

    5. Gaļu liek tikai kārtīgi sakarsētā un viegli ietaukotā pannā. Ar eļļas daudzumu nevajag pārspīlēt. Vēl viena laba ietaukošanas metode – eļļu neliet uz pannas, bet iemasēt gaļā! 

    6. Pirms likšanas pannā gaļu vienmēr nosusini sausu, lai maliņas apceptos smuki brūnas, bet iekšpuse nezaudē sulīgumu. Mitra gaļa nekad nebūs kraukšķīga un cepšanas laikā, šķidrumam iztvaikojot, būs sausa.

    7. Netaisi pannā drūzmu! Lai gaļa apceptos, nevis sutinātos, tai vajag vietu. Ja nepieciešmas, cep to vairākās porcijās. 

    8. Kad gaļa izcelta no pannas, tai jāļauj atpūsties – vislabāk pusi no cepšanas laika. Šādi gaļa nezaudēs šķidrumu un būs mīkstāka, sulīgāka. 

     

     

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē