• Gardi, veselīgi un ļoti pavasarīgi – kartupeļu salāti ar sardīnēm

    Uzkodas un salāti
    Ilze Klapere
    16. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kartupeļu salāti ar sardīēm
    Foto: Ieva Andersone
    Kartupeļu salāti ar sardīēm
    Kā jau kartupeļu salāti, arī šie ir sātīgs un gards, bet vienlaikus demokrātisks ēdiens. Izmantojot konservētas zivis, labāk izvēlēties tīras, bez piedevām, vienkārši olīveļļā ieliktas un bez pārmērīga sāls daudzuma.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    30m
    1 vērtējums
    5/5
    • Kartupeļus novāra (var ar visu mizu, būs vairāk šķiedrvielu un citu vērtīgu vielu) tā, lai tie neizšķīst, bet saglabā stingrību. Noliek malā, lai atdziest.
    • Pagatavo salātu mērci, visas sastāvdaļas rūpīgi sajaucot kopā – visērtāk to izdarīt mazā, aizskrūvējamā burciņā, jo to var labi sakratīt.
    • Kamēr mērcīte savelkas, padzisušos (var būt vēl silti) kartupeļus sagriež mazākos gabalos vai šķēlītēs, sīpolu sīki sakapā.
    • Salātu šķīvjos vispirms kārto kartupeļus, tiem virsū liek sardīnes, kurām notecināta liekā eļļa, un, ja nepieciešams, sardīnes sadalītas mazākos gabaliņos.
    • Visu pārkaisa ar sīki sakapātiem sīpoliem un marinētiem kaperiem, un visbeidzot pārlaista ar sagatavoto mērcīti.
    • Pasniedz ar sīki kapātiem zaļajiem lociņiem un mikrozaļumiem pēc izvēles.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē