• Zelenskis pārmet pasaulei nepietiekamu spiedienu uz Krieviju

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    13. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikimedia Commons
    Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pārmet pasaulei nepietiekamu spiedienu uz Krieviju, kas atļaujas vienlaicīgi īstenot radiācijas un enerģētikas teroru un izraisīt badu.

    Zelenskis to paziņoja savā videouzrunā pirmdienas vakarā, noslēdzoties kara 201.dienai.

    «Kāpēc lielākais terora avots pasaulē – Krievija – vēl arvien spēj īstenot šo karu? Un kāpēc tā var īstenot šo karu tik nežēlīgi un ciniski? Ir tikai viens iemesls – nepietiekams spiediens uz Krieviju. Nepietiekama reaģēšana uz šīs valsts teroru. Vienkārši palūkojieties, ko atļaujas Krievija.

    Neviens cits terorists vēsturē nav tik daudz darījis vienlaicīgi. Radiācijas terors Zaporižjas atomelektrostacijā. Seši energobloki! Tikai Krievijas karaspēka klātbūtne stacijā, tikai pastāvīgas Krievijas provokācijas un stacijas teritorijas apšaudes ir nolikušas Ukrainu un visu Eiropu uz radiācijas katastrofas sliekšņa. Enerģētikas terors,» sacīja prezidents.

    Viņš uzsvēra, ka daudzu pasaules valstu iedzīvotāji cieš no slimīga energoresursu cenu pieauguma. Zelenskis sacīja, ka Krievija apzināti destabilizē gāzes tirgu Eiropā un ar saviem triecieniem ierobežo Ukrainas spēju eksportēt elektroenerģiju uz Eiropu.

    «Elektrības eksports no Ukrainas varētu padarīt mazāku asu enerģētikas krīzi Eiropā tāpat, kā mūsu pārtikas eksports padara mazāk asu pārtikas krīzi pasaulē. Bada terors ir ļoti ciniska un absolūti aprēķināta Krievijas taktika. Un tā ir vērsta ne vienkārši pret nabadzīgām valstīm, bet tieši pret tiem pasaules reģioniem, no kuriem uz Eiropu varētu doties jaunas bēgļu straumes.

    Asa migrācijas krīze Eiropā – lūk, tāds ir teroristvalsts aprēķins. Par laimi, mums izdevās kopā ar partneriem, kopā ar ANO un Turciju panākt eksporta graudu iniciatīvu. Krieviju piespieda atbloķēt mūsu ostas, bet tagad tā atkal draud ar blokādi. Un kā reaģē pasaule? Vēl līdz šim Krievija nav oficiāli atzīta par valsti – terorisma sponsorētāju,» atzīmēja Zelenskis.

    Viņš uzsvēra, ka vēl līdz šim teroristvalsts pilsoņi var braukt uz Eiropu, lai atpūstos un iepirktos, un vēl līdz šim var saņemt Eiropas vīzas.

    «Un neviens nezina, vai starp viņiem nav bendes vai slepkavas, kas tikko atgriezušies no okupētās Ukrainas teritorijas. Vēl līdz šim Krievijas propagandisti var strādāt tieši tajās Āfrikas, Āzijas, Latīņamerikas un Eiropas valstīs, kurām draud vislielākais haoss caur Krievijas radīto cenu krīzi un enerģētikas krīzi. Vēl līdz šim mēs esam spiesti lūgt palīdzību mūsu debesu aizsardzībai pret Krievijas raķetēm – pēc 200 pilna apjoma kara dienām!» paziņoja Zelenskis. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē