• Ventspilī Jauno gadu sagaidīs ar uguņošanu

    Reģioni
    Ziņu aģentūra LETA
    19. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ieva Leiniša / LETA
    Ventspilī Jauno gadu sagaidīs ar uguņošanu, aģentūru LETA informēja Ventspils Kultūras centra sabiedrisko attiecību speciāliste Elizabete Lorēna Strazdiņa.

    Sestdienas, 31.decembra, vakarā no plkst.23.30 ventspilnieki un pilsētas viesi aicināti kopā sagaidīt 2023.gadu Lielajā laukumā. Muzikāli enerģisku programmu līdz uguņošanai sarūpējusi latviešu deju mūzikas grupa «100.debija», kas, izpildot savus lielākos hitus, rosinās ikvienu klātesošo laisties dejā, bet vēl kādu, atsaukt atmiņā sparīgos deviņdesmitos. Ventspils koncertam tiek gatavoti arī īpaši svētku pārsteigumi.

    Īsi pirms pusvieniem naktī visus klātesošos ar svētku uzrunu sveiks pilsētas mērs Jānis Vītoliņš («Latviijai un Ventspilij»). Uguņošana notiks tradicionāli pēc «Ventspils laika» – plkst.00.33.44. Uguņošanas priekšnesumā pirotehnikas mākslinieks Kalvis Kalniņš būs iekļāvis arī vairākus inovatīvus pirotehnikas risinājumus.

    Kā vēstīts, daudziem Latvijā esošajiem bēgļiem Ukrainā piedzīvotais ir atstājis spēcīgas psiholoģiskas traumas, tādēļ režisors Intars Rešetins aicinājis Latvijas varasiestādes šogad svētkos atteikties no uguņošanas.

    Latvijas Lielo pilsētu asociācija jau iepriekš bija mutiski vienojusies, ka svētku salūtus nerīkos. Valsts svētkos uguņošana šogad bija tikai Ogrē.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē