• Valsts policijas priekšnieka vietnieks Normunds Krapsis nolēmis doties izdienas pensijā

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    1. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Paula Čurkste / LETA
    Izdienas pensijā no šodienas nolēmis doties Valsts policijas (VP) priekšnieka vietnieks, Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis, informē Valsts policija.

    Pēc 30 gadu dienesta policijā, ņemot vērā likumā noteiktā vecuma sasniegšanu, Krapsis nolēmis atstāt dienestu. Dienesta gaitas VP Krapsis sāka 1992. gadā un ieņēmis dažādus amatus kārtības policijas struktūrvienībās, kas lielākoties saistīti ar satiksmes uzraudzību un kontroli.

    No 2020. gada februāra Krapsis ieņēma VP priekšnieka vietnieka, Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka amatu, taču maija sākumā pamatojoties uz Iekšējās drošības biroja (IDB) piemēroto drošības līdzekli viņš no amata pienākumu pildīšanas atstādināts.

    Jau ziņots, ka IDB pret Krapsi sākti divi kriminālprocesi.

    Viens no kriminālprocesiem sākts par 2018. gadā organizētu policistu formas tērpu iepirkumu. Krapsim un toreizējai VP priekšnieka vietniecei, Galvenās administratīvās pārvaldes priekšniecei Renātei Filai-Roķei IDB sākotnēji piemēroja personas, pret kuru sākts kriminālprocess, statusu. Fila-Roķe gan šogad janvārī iecelta par minētās pārvaldes priekšnieka vietnieci.

    Maija sākumā Krapsim šajā kriminālprocesā piemērots aizdomās turētā statuss.

    Otrais kriminālprocess saistīts ar 2018. gadā organizētu iepirkumu par rokas videoradaru iegādi. Arī šajā kriminālprocesā maija sākumā piemērots aizdomās turētā statuss.

    Ņemot vērā abus kriminālprocesus, Krapsim IDB inkriminē divos Krimināllikuma pantos paredzētus nodarījumus – dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu. Vienā no minētajām lietām Krapsim piemēroti drošības līdzekļi – uzturēšanās noteiktā vietā un aizliegumu ieņemt konkrētu amatu.

    Patlaban nav oficiāli zināms vai personas pret kuru sākts kriminālprocess statuss uz aizdomās turēto ir nomainīts arī Filai-Roķei. IDB un Fila-Roķe komentārus aģentūrai LETA nesniedza, bet VP Sabiedrisko attiecību nodaļā norādīja, ka līdz šim policijā nav saņemti nekādi IDB paziņojumi par drošības līdzekli, kas liegtu Filai-Roķei pildīt amata pienākumus.

    Krapsis kategoriski noliedzis jebkādu saistību ar, iespējams, pieļautajiem likumpārkāpumiem.

    2019. gadā Krapsis sasniedza izdienas pensijas vecumu un viņam esot izteikti priekšlikumi doties pensijā, taču viņš nolēmis dienestu turpināt.

    IDB pērn jūnijā paziņoja, ka sācis kriminālprocesu par iespējamu krāpšanu divos VP izsludinātajos iepirkumos, kas saistīti ar VP formastērpu un reprezentācijas un parādes formas tērpu iegādi.

    LETA jau pērn jūnija sākumā ziņoja, ka VP saņēmusi jaunā dizaina formastērpus un pakāpeniski tie izsniegti policistiem.

    Sākotnēji modes mākslinieka Bruno Birmaņa izstrādāto formastērpu komplektu apņēmās izgatavot divi pretendenti, taču beigās viens atteicās. Turklāt iepirkuma organizēšanā tika saņemta sūdzība, kuras izskatīšana aizņēma laiku, tāpēc tikai 2019.gada oktobrī iepirkuma komisija par iepirkuma uzvarētāju atzina uzņēmumu SRC Brasa.

    Militārā ekipējuma ražošanas uzņēmums SRC Brasa 2020. gada jūnijā paziņoja, ka likumsargi veikuši procesuālās darbības, taču uzņēmuma īpašniekiem un darbiniekiem toreiz neesot ticis piemērots aizdomās turētā statuss.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē