• Vai būs jāmaksās sods, ja laikus nebūs noformēta eID karte?

    Sabiedrība
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    8. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Pārejas periods, līdz kuram pensionāriem jānoformē eID karte, noteikts līdz 2030. gada 31. decembrim.

    Grozījumi Personu apliecinošu dokumentu likumā paredz, ka personas apliecība jeb eID karte no šā gada 1. maija būs obligāts personu apliecinošs dokuments Latvijas pilsonim un nepilsonim, kurš sasniedzis 15 gadu vecumu. Tomēr pensionāriem nav jāsatraucas, ja viņi šajā laikā karti nepaspēs noformēt – grozījumi likumā paredz, ka pensionāriem vēl ir septiņu gadu pārejas laiks, kad to izdarīt. Tāpat likums paredz, ka līdz 2030. gada 31. decembrim eID karte jānoformē cilvēkam, kurš saņem pakalpojumus ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā, cilvēkam, kurš ir izstājies no sociālo pakalpojumu sniedzēju reģistrā reģistrētas ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijas, lai saņemtu šos pakalpojumus dzīvesvietā. Izņēmums attiecas arī uz cilvēkiem, kuri saņem sociālo pakalpojumu sniedzēju reģistrā reģistrētas grupu mājas pakalpojumus; kuriem noteikta pirmā invaliditātes grupa; kuriem noteikts politiski represētās personas statuss.

    Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) informē, ka sodīs tikai tos, kuriem nebūs neviena personu apliecinoša dokumenta: ne pases, ne eID kartes. Administratīvais naudas sods par dzīvošanu bez derīga dokumenta var būt līdz 35 eiro.

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild «Žurnāls Santa».

    Ziņas senioriem

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē