• Traģēdija Ķirsona ģimenē. Mūžībā devies bijušais znots

    Sabiedrība
    Gita Vīksne
    5. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Gunārs Ķirsons.
    Foto: F64
    Gunārs Ķirsons.
    Torņakalna baznīcā ģimene un draugi pagājušajā ceturtdienā teica ardievas tēlniekam Robertam Dineram, kurš mūžībā devās pašā dzīves pilnbriedā.

    Roberts Diners ir tēlnieks, grafiķes un gleznotājas Lilijas Dineres dēls, kura pēkšņā aiziešana satrieca daudzus. Viņam bija tikai 45 gadi. Kā žurnālam «Privātā Dzīve» atklājis kāds ģimenes draugs, Roberts esot piekopis veselīgu dzīvesveidu, nodevies peldēm Lielupē… No pēdējās viņš mājās diemžēl vairs nepārnāca.

    Šokā par tik pāragri zaudēto draugu līdzjūtību viņa mātei izteica daudzi Latvijā pazīstami cilvēki.

    «Mīļā Lilija, pieņem manu līdzjūtību. Cik traģiski, skaudri un… netaisnīgi,» sociālajā tīklā Facebook ar Roberta mammu skumjas dalīja rakstniece Laima Kota. «Burtiski nupat, pavisam nesen, sanāca ar Robertu pagalmā pāris reizes papļāpāt, un es jutu, ka viņam ir svarīgi ar mani papļāpāt, un – re… Manā dzīvē bija ienācis Draugs. Un viņa nav. «Besī» ārā. Kāpēc tā notiek,» uz tik netaisnīgo likteni dusmojās dzejnieks Jānis Elsbergs.

    «Lilij, visdziļākā līdzjūtība, sāp sirds…» vēstīja aktrise Baiba Broka. «Nespēju tam noticēt. Pēdējās dienās kaut kā slikti jutos, varbūt bijām kaut kā saistīti, abi 24. decembra bērni. Līdzjūtība,» vēstīja grupas «Satellites LV» mūziķis un vairāku grāmatu autors Jānis Žilde.

    Roberts Diners ir uzņēmēja ēdināšanas uzņēmuma «Lido» dibinātāja Gunāra Ķirsona 21 gada vecā mazdēla Alberta tēvs. Pagājušajā gadā Alberts ar vectēva atbalstu spēra pirmos soļus uzņēmējdarbībā, uzņemoties daļu atbildības par Rīgas centrā atvērto ēstuvi «Cherry Fix». «Mazdēls Alberts ir mans prieks un lepnums,» savulaik žurnālam «Privātā Dzīve» par Roberta dēlu sacīja Ķirsons.

    Alberts ir nācis pasaulē laikā, kad talantīgais tēlnieks bija precējies ar Ķirsona meitu Eviju. Dēlam augot, Roberta attiecības ar sievastēvu sašķobījās, un talantīgais tēlnieks zaudēja iespējas diendienā satikties ar Albertu. Laulība ar Eviju tika šķirta, un par Albertu rūpējās uzņēmējas meitas jaunais dzīvesbiedrs.

    Lai atgūtu iespēju satikties ar Albertu, Roberts pirms vairāk nekā desmit gadiem pēc palīdzības vērsās pat tiesā, tomēr tēva un dēla attiecības sākušas atjaunoties tikai pēdējos mēnešos.

    «Alberts bija vienmēr Roberta sirdī…» sociālajā tīklā Facebook tagad ierakstījusi Roberta māte. Atmiņās, kurās Roberta māte gremdējas pēc dēla pāragrās zaudēšanas, viņa bijusi iniciatore tam, lai Alberts satiktos ar tēvu. Iespēju vienam otru iepazīt no jauna diemžēl atņēma Lielupes ūdeņi, bet Alberts pagājušajā ceturtdienā Torņkalna baznīcā bija ieradies teikt ardievas tēvam.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē