• Tas mani nesalauzīs! Skandalozā Grevcova zaudē vietu Saeimā un saņem sodu

    Saeima
    Estere Jansone
    15. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Glorija Grevcova
    Foto: Instagram
    Glorija Grevcova
    Glorijai Grevcovai stājas spēkā tiesas spriedums par nepatiesu ziņu sniegšanu Centrālajai vēlēšanu komisijai.

    Augstākā tiesa šodien atteicās ierosināt kasācijas tiesvedību krimināllietā, kurā par nepatiesu ziņu sniegšanu Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) bija apsūdzēta Saeimas deputāte Glorija Grevcova. Stājas spēkā Rīgas pilsētas tiesas spriedums, ar kuru

    Grevcova atzīta par vainīgu un sodīta ar sabiedrisko darbu 160 stundu apmērā, un tādējādi deputāte zaudē arī vietu Saeimā.

    Saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 18.pantu deputāts, kas notiesāts par noziedzīgu nodarījumu, uzskatāms par izslēgtu no Saeimas sastāva ar dienu, kad stājas spēkā notiesājošs spriedums.

    Glorija Grevcova jau ir paudusi savu redzējumu uz notikušo:

    «Vara atbrīvojas no visiem, kas uzdrīkstas tai pretoties!

    Tiesa, redzot visus pārkāpumus, atteicās tos pat izskatīt, jo mērķis bija viens – tiesāt un atņemt mandātu! Tas mani nesalauzīs. Man ir stipra komanda, un mēs ejam uz priekšu. Man ir ir cilvēku atbalsts. Un tas ir pats galvenais!» Viņa arī paudusi izbrīnu, ka šāds tiesas lēmums nācis tieši šajā laikā, kad Grevcova apņēmusies kandidēt Eiroparlamentā.

    Grevcovas atbalstītāji jau interesējas, kur tieši viņa pildīs sabiedriskos darbus, un izsaka cerību, ka tas būs svaigā gaisā. «Tad jau redzes. Filmēšu tiešraidi, radīšu visu,» sola viņa.

    Kad Glorija Grevcova no partijas «Stabilitātei!» tika ievēlēta 14. Saeimā, drīz vien klajā nāca dažādas nepatīkas ziņas par jauno deputāti, taču viņas nopietnākais pārkāpums bija nepatiesu ziņu norādīšana Centrālajai vēlēšanu komisijai. Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka Grevcova, būdama 14.Saeimas vēlēšanu deputāta kandidāte, CVK iesniegusi ziņas par sevi, tai skaitā norādot nepatiesu informāciju sadaļā «Darba vieta un ieņemamie amati» un «Izglītība».

    Anketas aizpildīšanas brīdī Grevcova bija bezdarbniece, bet uzņēmumā, kuru bija norādījusi vēlēšanu komisijas anketā, bija strādājusi īsu brīdi ap 2013. gadu. Un nevis par padomnieci, kā norādīts anketā, bet par palīgstrādnieci. Arī Sporta akadēmijā deputāte nav studējusi, kur nu vēl to absolvējusi. Viņai ir Balvu novada Rekavas vidusskolā iegūts diploms par vidējo izglītību.

    Deputāte Grevcova atzīta par vainīgu pēc Krimināllikuma 272.panta par apzināti nepatiesu ziņu sniegšanu CVK.

    Grevcova plašu atpazīstamību izpelnījusies ar savu darbību sociālajā vietnē «TikTok». Saeimā viņa ienāca partijas «Stabilitātei» deputāte. Vēlāk Grevcova partiju pameta. Nesen viņa pievienojās jaunai politiskajai partijai «Apvienība Jaunlatvieši».

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē