• «Tagad ir tā, kā Mārtiņam patiktu!» Linda Apse no šefpavāra kapa novāc sakaltušos ziedus un vainagus

    Sabiedrība
    Marta Kalniņa
    11. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mārtiņa Rītiņa kapavieta trīs mēnešus pēc došanās mūžībā.
    Foto: aculiecinieka
    Mārtiņa Rītiņa kapavieta trīs mēnešus pēc došanās mūžībā.
    Trīs mēnešus pēc Mārtiņa Rītiņa aiziešanas, beidzot aizvākti savītušie ziedi un nobirušie vainagi, kas tika nesti uz atvadām no šefpavāra Baltezera kapos 19. februārī.

    Santa.lv jau vēstīja par žurnāla «Privātā Dzīve» rakstu, ka vēl trīs mēnešus pēc Rītiņa došanās mūžībā viņa kapavietā nav novākti ne ziedi, ne vainagi. Siltumā savītušie ziedi bija saplakuši uz kopiņas, tamdēļ īpaši izcēlās vainagu lentes ar atvadu vārdiem no eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas un Eiroparlamenta deputāta Nila Ušakova ģimenēm.

    Santa.lv rīcībā nonākusi informācija, ka uzreiz pēc žurnālā «Privātā Dzīve» intereses pagājušajā nedēļas nogalē Rītiņa mūža mājas sakoptas. Šos darbus kapos veikusi grāmatas par Mārtiņu Rītiņu autore Linda Apse. Žurnālam «Privātā Dzīve» viņa atsūtījusi foto, kurā redzams, ka no kopiņas pazuduši gan novītušie ziedi, gan vainagi.

    «Tagad ir tā, kā Mārtiņam patiktu,» atzinusi Linda Apse.

     

    Mārtiņa Rītiņa kapavieta nu ir sakopta.
    Mārtiņa Rītiņa kapavieta nu ir sakopta.

    Iepriekš žurnālam «Privātā Dzīve» Linda, kas tiek uzskatīta par ļoti labu Rītiņa draudzeni, ja reiz tieši viņai Martiņš grāmatā bija atklājis savas dzīves vislielākos noslēpumus, pauda, ka nemaz tik ļoti liela šefpavāra draudzene neesot bijusi. Par nesakopto kapu viņa sacīja: «Mani tas izbrīna… Pat prātā neienāca, ka tā varētu būt. Man gan ir sava attieksme pret iešanu uz kapiem, jo drīzāk tā ir budisma sajūta par cilvēka aiziešanu. Tomēr esmu nolēmusi aizdoties pie Mārtiņa kopā ar savu meitu Renāti, kā arī satikties ar Mārtiņa brāļiem. Vispār uzskatu – kapu sakopšana, tāpat kā bēru organizēšana, ir ģimenes lieta, un es par to nevaru uzņemties atbildību. Arī bērēs pati nebiju. Tas ir tāds smalkjūtības jautājums, turklāt brāļiem jau ir arī cita mentalitāte.»

    Mārtiņa vecākais brālis Jānis žurnāla «Privātā Dzīve» jaunākajā numurā atklāja, ka kapu sakopt ģimene nav devusies, jo otrs brālis Andrejs devies uz Kanādu pie meitas ģimenes un būšot atpakaļ tik pēc mēneša. Tieši tad abi brāļi bija plānojuši sakopt kapavietu, lai jau Mārtiņa dzimšanas dienā, 19. oktobrī, uzstādītu kapu pieminekli.

    Plaši par Mārtiņa Rītiņa mantojuma lietām uzzini žurnāla «Privātā Dzīve» jaunākajā numurā!

    • Ko Mārtiņš Rītiņš atstājis saviem mantiniekiem? Trīs mēnešus pēc nāves kaps grima aizmirstībā.
    • Uzņēmējs Meinards Mētelis gatavs ņemt Pārdaugavas pieminekli. Viņam ir jau četri Ļeņini!
    • Uzzini, ko Latvijas varenajiem uzdāvināja Putins. un Lavrovs.
    • Ralfs Eilands pievienojies The Hobos. «Ūdrītis man deva savu svētību.»
    • Viss kļūst mežonīgi dārgs. Kā izdzīvot? Kulakovi pārsēžas smieklīgi mazā auto, Račs nepērk gaļu, bet reperis Prusax atzīstas: Vairs spontāni nepirkšu biļetes uz Dubaiju!
    Privātā Dzīve nr19

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē