• Šodien mūžībā pavada traģiski mirušo dzejnieku Ogriņu. Bijusī sieva atvadās ar aizkustinošu bildi

    Sabiedrība
    Marta Kalniņa
    28. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Andris Ogriņš šo pasauli pameta 48 gadu vecumā.
    Foto: Facebook
    Andris Ogriņš šo pasauli pameta 48 gadu vecumā.
    Šodien pēcpusdienā Rīgas krematorijas lielajā zālē atvadīsies no traģiski mirušā dzejnieka Andra Ogriņa. Tuvinieki lūdza uz atvadu ceremoniju nest nedaudz baltu ziedu…

    «Andri? Šodien ir Tava bēru diena. Tu ļoti mīlēji Emmiņu, un viņa (kaķiski) mīlēja Tevi, uzskatīja par savas kaķu cilts biedru un mēdza laizīt (mazgāt) tev rokas. Savukārt Tu mēdzi teikt: «Mēs nu gan raudāsim, kad Emmiņa nomirs.» (Nekāda jaunule viņa tiešām vairs nav.) Biji Tu, ir saule, ir Emmiņa un šī fotogrāfija. Miers,» ceturtdienas rītā rakstīja dzejnieka Andra Ogriņa bijusī dzīvesbiedre Anda Ogriņa, un pievienoja dzejnieka un viņa mīļās kaķenītes bildi.

    Andris Ogriņš un viņa mīļā kaķenīte Emmiņa.
    Andris Ogriņš un viņa mīļā kaķenīte Emmiņa.

    Šī būs smaga, skumju pilna diena dzejnieka Andra Ogriņa tuvajiem. Viņi uz mūžu atvadīsies no sava mīļā cilvēka. Kad 18. decembrī tapa zināms, ka Andra gaitas vien 48 gadu vecumā uz šīs zemes ir beigušās, viņa bijusī sieva Anda publiskoja skarbu stāstu par dzejnieka pēdējām dienām, par viņa postošo atkarību un to, cik viegli viņam bija tikt pie vielām, kas dzejnieku ieveda nāvē. Anda to darīja ar cerību, ka viņas stāsts spēs izglābt kādu, kurš nonācis uz šī šausmīgā ceļa.     

    Andris Ogriņš ir autors astoņiem dzejas krājumiem. Par pirmo dzejoļu krājumu «Es zvēru pie kraukļiem» Andrim piešķirta Literatūras gada balva nominācijā «Spilgtākā debija», kā arī Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas un Ventspils pilsētas domes Izcilības stipendija. Ogriņš regulāri publicējās kultūras medijos.

    Atvadas Rīgas krematorijas lielajā zālē sāksies pulksten 15.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē